Ο θεσμός της Αίγινας επιστρέφει με όπερα, τζαζ, κλασική μουσική

Ο θεσμός της Αίγινας επιστρέφει με όπερα, τζαζ, κλασική μουσική

Οκτώ μοναδικές βραδιές στο 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του νησιού, με Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει φιλοξενήσει 106 μουσικές βραδιές με περισσότερους από 490 ερμηνευτές Ελληνες και ξένους, δημιουργώντας τη δική του παράδοση και διαδρομή, και έχει αποκτήσει ένα κοινό που το στηρίζει και το παρακολουθεί φανατικά τόσο από την Αίγινα όσο και από ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του αιγινήτικου καλοκαιριού. 

Δεκαπέντε χρόνια τώρα το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, τροφοδοτημένο από την ακούραστη θέληση και το πάθος της ιδρύτριας και καλλιτεχνικής του διευθύντριας Ντόρας Μπακοπούλου, διατηρεί αναλλοίωτο το στίγμα της υψηλής ποιότητάς του, υποστηρίζει σταθερά νέους αλλά και καταξιωμένους Ελληνες καλλιτέχνες, προσκαλεί από το εξωτερικό και γνωρίζει στο κοινό ξεχωριστούς ξένους ερμηνευτές, συνθέτει πρωτότυπες μουσικές βραδιές με έργα μουσικής δωματίου, τζαζ και έντεχνα τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στις 8 Αυγούστου

Μετά την περυσινή ματαίωση εξαιτίας της πανδημίας, το 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας επιστρέφει φέτος στις 8 Αυγούστου και έχει προετοιμάσει οκτώ μουσικές βραδιές στην αυλή του Ναού του Σωτήρος και στην παραλία της Αύρας, με Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των μεγάλων μουσουργών της κλασικής μουσικής, αγαπημένες άριες, έργα εμπνευσμένα από την Ελλάδα και την ακτινοβολία της, αλλά και σύγχρονη δημιουργία – ελληνικές μπαλάντες και τζαζ μουσική.

Οι πρώτες τέσσερις βραδιές περιλαμβάνουν έργα Σούμπερτ, Μπραμς, Μητρόπουλου, Κωνσταντινίδη κ.ά., μια συναυλία με γνωστές και αγαπημένες άριες από το διεθνές οπερατικό ρεπερτόριο, αλλά και μια βραδιά με ελληνικές μπαλάντες και τζαζ μουσική. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική συναυλία βασισμένη σε αιγαιοπελαγίτικα μουσικά χαρακτηριστικά και αναπτύξεις ενταγμένες στα σύγχρονα μουσικά ρεύματα της τζαζ. Είναι μια ιδέα βασισμένη στο Aegean Jazz project που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010 στον απόηχο μιας σειράς συναυλιών του Markus Stockhausen και του Βασίλη Ρακόπουλου. 

Δεν είναι μόνο οι πρωτότυπες συνθέσεις που απεικονίζουν και προβάλλουν τη λιτότητα του κυκλαδικού ιδιώματος, αλλά και ο τρόπος προσέγγισης και ερμηνείας που αναζητά έναν ήχο ανάτασης, έναν ήχο αντίστοιχο με το φως των Κυκλάδων.

Πληροφορίες: www.aeginamusicfestival.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή