Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΔHΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Κάτω απ’ το φως του φεγγαριού», στις 9.30 μ.μ., στο ιερό της Αρτέμιδος. Οι ηθοποιοί του θεάτρου θα διαβάσουν αποσπάσματα από την Οδύσσεια και θα απαγγείλουν ποιήματα συνοδεία χορού και μουσικής. Δωρεάν είσοδος.

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 6.30 μ.μ., οι «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιούν μια ανοιχτή συζήτηση για τη συμβίωση μεταξύ ανθρωπότητας και τεχνητής νοημοσύνης στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι καθηγητές Στέλιος Βιρβιδάκης και Ethan Zuckerman και ο ερευνητής Γιώργος Γιαννακόπουλος. Η συζήτηση περιλαμβάνει επίσης και απευθείας διάλογο με δύο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Το Athens Photo World παρουσιάζει στο ΚΠΙΣΝ την έκθεση «World Press Photo 2021» με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό φωτορεπορτάζ και ντοκουμέντου για την ανάδειξη των πιο σημαντικών στιγμιότυπων και ιστοριών της χρονιάς που πέρασε. Από Δευτέρα 23 Αυγούστου.

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη και σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Κάστρο Καλαμάτας την Τετάρτη 25 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ.

Ξεκινά το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα σύνορα» την Κυριακή 22 Αυγούστου με την ταινία τεκμηρίωσης του Πάνου Α. Θωμαΐδη «Σπέτσες ’21, στο σταυροδρόμι της Ιστορίας». Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ θα προβληθούν 27 ταινίες από 17 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή