Κι-νήματα: Εικαστικός περίπατος στις Σπέτσες

Κι-νήματα: Εικαστικός περίπατος στις Σπέτσες

Οκτώ καλλιτέχνιδες σχεδιάζουν τη δική τους σύγχρονη σημαία.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 το πολιτιστικό εγχείρημα Κι-νήματα προσκαλεί 8 γυναίκες καλλιτέχνες να σχεδιάσουν τη δική τους σημαία με αφορμή την προσωπική σημαία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Oι καλλιτέχνιδες καλούνται να διατυπώσουν μια σύγχρονη πρόταση και να δημιουργήσουν νέα σύμβολα βασισμένα στη σύγχρονη εποχή. Ποια θα ήταν η δική τους σημαία για το 2021;

Η εικαστική διαδρομή θα λάβει χώρα από τις 26.08.2021 – 26.09.2021 στον πιο κεντρικό δρόμο των Σπετσών, κατά μήκος της παραλίας του Αγίου Νικολάου, ώστε να βρίσκεται σε δημόσια θέαση.

Η ομαδική έκθεση Κι-νήματα θέλει να φωτίσει και να εξετάσει τα ιδιαίτερα στοιχεία που αντιπροσωπεύει μια προσωπική σημαία, δίνοντας φυσικά και την απαραίτητη σημασία στο ρόλο της γυναίκας το 1821 αλλά και στο πώς αυτός έχει εξελιχθεί σήμερα. Οι καλλιτέχνιδες στρέφουν το βλέμμα τους στο παρελθόν και εμβαθύνουν στο ιστορικό γίγνεσθαι, προσπαθώντας όμως να μεταφέρουν τη ματιά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα. Πώς θα αποκρυπτογραφούσε ο ιστορικός του μέλλοντος τη σημερινή εποχή;

Οι σημαίες μετά το πέρας της έκθεσης, θα μείνουν ως παρακαταθήκη στο Μουσείο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, ενώ το Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μία τάξη του δημοτικού σχολείου Σπετσών.

Συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες: Alexandra Roussopoulos, Ειρήνη Βλαβιανού, Μαριάννα Ιγνατάκη, Αθηνά Ιωάννου, Ναταλία Μαντά, Nίνα Παπακωνσταντίνου, Νάνα Σαχίνη, Σοφία Στέβη.

Επιμελήτρια: Κατερίνα Νικολάου

Οργάνωση Παραγωγής: Κατερίνα Νικολάου, Λάμπρος Παπανικολάτος

Διάρκεια έκθεσης:  26.08.2021-26.09.2021

Τοποθεσία έκθεσης: Σπέτσες, παραλία Αγίου Νικολάου

Εγκαίνια: Μουσείο Μπουμπουλίνας, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 20:00, 2021

Φορέας διοργάνωσης & Υπό την αιγίδα: Μουσείο Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας

Κατερίνα Νικολάου

Επικοινωνία

Τ:6979488008

E : [email protected]

IG: kat_nikolaou

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT