Ο Κρίστοφερ Νόλαν σε συζητήσεις για νέα ταινία με θέμα τον Οπενχάιμερ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν σε συζητήσεις για νέα ταινία με θέμα τον Οπενχάιμερ

Σε συζητήσεις με αρκετά μεγάλα στούντιο συμμετέχει ο Κρίστοφερ Νόλαν, με αντικείμενο την επόμενη ταινία του, η οποία περιστρέφεται γύρω από τον Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις με αρκετά μεγάλα στούντιο συμμέχει ο Κρίστοφερ Νόλαν, με αντικείμενο την επόμενη ταινία του, η οποία περιστρέφεται γύρω από τον Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ και τη συμμετοχή του στην ανάπτυξη της ατομικής βόμβας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ενώ οι τελευταίες ταινίες του Νόλαν ήταν όλες στην Warner Bros., ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με το Variety, δυσαρεστήθηκε όταν η WarnerMedia αποφάσισε να εντάξει ολόκληρη τη λίστα ταινιών της για το 2021 στο HBOMax. Η πιο πρόσφατη ταινία του Νόλαν, «Tenet», εξαιρέθηκε και προβλήθηκε σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Η νέα του ταινία θα είναι μια επιστροφή στην ιστορία του B’ Παγκοσμίου Πολέμου μετά τη «Δουνκέρκη», αλλά θα διαδραματιστεί στην Αμερική αυτή τη φορά.

Το «Tenet» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους εν μέσω της πανδημίας, όταν οι θεατές ήταν ακόμα επιφυλακτικοί και το εμβόλιο κατά της Covid-19 δεν ήταν διαθέσιμο. Είχε εισπράξεις 363 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η αίσθηση ήταν ότι υπό κανονικές συνθήκες θα είχε μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.

Ο επικεφαλής ταινιών του Netflix, Σκοτ Στούμπερ δήλωσε στο Variety τον Ιούλιο ότι θέλει να συνεργαστεί σε ταινίες με τον Κρίστοφερ Νόλαν.

«Αν και όταν εμφανιστεί με τη νέα του ταινία, θα δούμε αν μπορούμε να είμαστε ο οίκος της και τι πρέπει να κάνουμε για να συμβεί αυτό» είπε. «Είναι ένας απίστευτος σκηνοθέτης. Θα κάνω ό,τι μπορώ» τόνισε.

Ο Οπενχάιμερ είναι γνωστός ως ο πατέρας της ατομικής βόμβας και ήταν επικεφαλής του εργαστηρίου Los Alamos όπου αναπτύχθηκε η βόμβα που τερμάτισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία του δραματοποιήθηκε στην ταινία του 1989 «Fat Man and Little Boy» με τον Ντουάιτ Σουλτς να υποδύεται τον Οπενχάιμερ και τον Πολ Νιούμαν τον στρατηγό Λέσλι Γκρόουβς. Η ταινία δεν είχε εισπρακτική επιτυχία και έλαβε κακές κριτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή