ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)

Η γνωστή ηθοποιός, πλαισιωμένη μουσικά από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, ταξίδεψε τους θεατές στη ζωή και την καριέρα της Ελληνίδας ντίβας της Όπερας

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)

H Μόνικα Μπελούτσι «μάγεψε» όσους βρέθηκαν εχθές στο Ηρώδειο, για να παρακολουθήσουν την πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις της στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις».

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Η παράσταση είχε προγραμματιστεί να ανεβεί αρχικά στον Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο είχε αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Μολαταύτα, έναν χρόνο μετά, η Μόνικα Μπελούτσι, στην πρεμιέρα της στο αρχαίο ωδείο των Αθηνών, ήταν εντυπωσιακή.

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Η Μπελούτσι πραγματοποιεί μια δραματοποιημένη ανάγνωση επιστολών και αυτοβιογραφικών κειμένων της κορυφαίας σοπράνο, φωτίζοντας έτσι διάφορες πτυχές της ζωής της μεγάλης ντίβας: από τα παιδικά χρόνια στη Νέα Υόρκη και την πρώτη νιότη στην κατοχική Αθήνα μέχρι τα πρώτα επαγγελματικά βήματα, τον γάμο, τον θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη δόξα, τις προσωπικές αγωνίες. 

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)-3
Φωτ. EPA

Διαβάστε επίσης⇒ Όταν η Μόνικα ερωτεύτηκε την Ελλάδα (και τη Μαρία Κάλλας)

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)-4
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Η γνωστή ηθοποιός, πλαισιωμένη μουσικά από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου, ταξίδεψε τους θεατές στη ζωή και την καριέρα της Ελληνίδας ντίβας της Όπερας. 

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)-5
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Η ερμηνεία της βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, ο οποίος και έχει σκηνοθετήσει την παράσταση. Πρόκειται για τη συλλογή 350 περίπου αδημοσίευτων επιστολών της Μαρίας Κάλλας, γραμμένες από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).  Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)-6
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Μάγεψε ως Μαρία Κάλλας η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο (εικόνες και βίντεο)-7
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Την παράσταση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αθηνών Κ. Μπακογιάννης με τη σύζυγό του Σία Κοσσιώνη και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Κατά την άφιξή τους, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στον κ. Ιμαμογλου πληροφορίες για τον χώρο του αρχαίου θεάτρου και την παράσταση. Μεταξύ άλλων, στο Ηρώδειο παρευρέθηκαν  η. σύζυγος του πρώηην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Νατάσσα Παζαΐτη, ο Μάριος Φραγκούλης και η Άννα Βίσση.

 

 

Τελευταίες ειδήσεις