Σειρά διαδικτυακών δραστηριοτήτων με αφορμή το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ της Κίνας

Σειρά διαδικτυακών δραστηριοτήτων με αφορμή το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ της Κίνας

Οι εν λόγω δραστηριότητες θα γίνουν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα

4' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά διαδικτυακών δραστηριοτήτων από τις 21 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, με την ευκαιρία του φετινού Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω δραστηριότητες θα γίνουν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Πολιτιστικού Κέντρου και θα περιστρέφονται κυρίως γύρω από τέσσερα θέματα: «Κλασικά αποσπάσματα του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ, «Το φαγητό του Μεσο – Φθινοπωρινού Φεστιβάλ», «Ωδή στη Μουσική του Μεσο – Φθινοπωρινού Φεστιβάλ» και «Ποίηση και Ζωγραφική του Μεσο – Φθινοπωρινού Φεστιβάλ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ είναι ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά φεστιβάλ στην Κίνα. Μαζί με το Εαρινό Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Qingming και το Φεστιβάλ Dragon Boat θεωρούνται τα τέσσερα μεγαλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ της χώρας. Ένα διάσημο ρητό που περιγράφει το Μεσο- Φθινοπωρινό Φεστιβάλ έχει ως εξής: «Καθώς το λαμπερό φεγγάρι λάμπει πάνω από τη θάλασσα, από μακριά θα μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή μαζί».

Με τις διαδικτυακές δραστηριότητες, συνεχίζει η ανακοίνωση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη γοητεία του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ στον χορό, τη μουσική, την όπερα, την ποίηση, τη ζωγραφική και τον σχεδιασμό μέσω διαδικτυακών συναυλιών, εικονικών εκθέσεων τέχνης, microfilms, κινουμένων σχεδίων, cloud classes και άλλων ενδιαφερουσών τρόπων. Δοκιμάστε και φτιάξτε ξεχωριστά φαγητά για το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ απ’ όλα τα μέρη της Κίνας και γιορτάστε το φεστιβάλ της πανσελήνου!

Το τμήμα «Κλασικά αποσπάσματα του Μεσο -Φθινοπωρινού Φεστιβάλ» περιλαμβάνει τέσσερα προγράμματα: «Η Xinjiang είναι ένα όμορφο μέρος»: ένα ταξίδι εικονικής πραγματικότητας. Το εν λόγω ταξίδι αποτελείται από πέντε εμπειρίες με περιεχόμενο: «Χορός στην Xinjiang», «Ταξίδι στην Xinjiang», «Φαγητό στην Xinjiang», «Μουσικά όργανα στην Xinjiang» και «Αγάπη στην Xinjiang» και ενσωματώνει στοιχεία του πολιτισμού, της τέχνης, της ιστορίας και των ανθρωπιστικών επιστημών της Xinjiang με σκοπό να δοθεί μια πανοραμική θέα του φυσικού τοπίου και μια γεύση από την κουζίνα του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ αλλά και να μοιραστεί η αρμονική και φιλική ατμόσφαιρα της επανένωσης, σημειώνεται. 

Στο πλαίσιο του «Γοητεία του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ, Σύντομα Βίντεο Παιδικών Κινούμενων Σχεδίων» θα παρουσιαστούν τρία σύντομα βίντεο κινούμενων σχεδίων για παιδιά σε μορφή 2D, 3D και καρέ – καρέ αντίστοιχα, τα οποία αντλούν έμπνευση από τον παραδοσιακό πολιτισμό, τα έθιμα και τους θρύλους που σχετίζονται με το Μεσο- Φθινοπωρινό Φεστιβάλ ενώ παράλληλα ενσωματώνουν στοιχεία παραδοσιακής κινεζικής όπερας. Το «Φθινόπωρο και οι 24 κινεζικές ηλιακές περίοδοι» αφορά στην αφήγηση ιστοριών για τις ηλιακές περιόδους, συμπεριλαμβανομένης της Έναρξης του Φθινοπώρου, του Τέλους της Ζέστης, της Λευκής Δροσιάς, της Φθινοπωρινής Ισημερίας, της Ψυχρής Δροσιάς και την Κάθοδο της Παγωνιάς στο κοινό του εξωτερικού με ποικίλες μορφές βίντεο κινούμενων σχεδίων, με τη χρήση ηθοποιών με παιδική φωνή και υπότιτλων σε εφτά γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, ρωσικά, ιαπωνικά και κορεάτικα. 

Ντοκιμαντέρ σύντομης διάρκειας: Το «Ταξίδι του Κινεζικού Τοπικού Πολιτισμού» εστιάζει στη μοναδική γοητεία της κινεζικής τοπικής κουλτούρας και τουρισμού. Κατά τη διάρκεια του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ 2021, θα παρουσιαστεί στο κοινό το πρώτο επεισόδιο του: «Α Panda Home Tour».

Το τμήμα «Φαγητό του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ» αποτελείται από «τη Γεύση του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ: Σειρά βίντεο για τον κινεζικό γαστρονομικό πολιτισμό». Η γεύση του Κινεζικού Μεσο- Φθινοπώρου είναι η γεύση της επανένωσης, της ελπίδας και των ονείρων. «Η Γεύση του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ: Σειρά βίντεο του κινεζικού γαστρονομικού πολιτισμού» είναι ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει απλές ζύμες και ποτά με σύντομα βίντεο, σε συνδυασμό με μια επισκόπηση της μαγειρικής κουλτούρας που περιβάλλει το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ. Αυτά τα έργα παρουσιάζουν την εορταστική κουζίνα και τις παραδόσεις γύρω από την προστασία της υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εποχής. 

Η «Ωδή στη Μουσική του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ» περιλαμβάνει δύο προγράμματα. «Κοινό Φεγγάρι, Κοινή ευτυχία», συναυλία για το Μεσο- Φθινοπωρινό Φεστιβάλ. Ως ένα σήμα κατατεθέν για το φεστιβάλ, η συναυλία με θέμα «κοινό φεγγαρόφωτο λάμπει πάνω από την Κίνα» εγκαινιάστηκε από κοινού από το Κέντρο Διεθνών Πολιτιστικών Ανταλλαγών και το Εθνικό Θέατρο Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας και παρουσιάστηκε από την Εθνική Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας.

Τα επιλεγμένα κλασικά προγράμματα του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ, η θέαση από πολλές οπτικές γωνίες, η ζωντανή παράσταση και η εισαγωγή των βίντεο με τους τουριστικούς πόρους της Κίνας επιτρέπουν στο κοινό ανά τον κόσμο να εκτιμήσει το λαμπερό φεγγάρι του Μεσο-Φθινοπώρου, να θαυμάσει την υψηλής ποιότητας κινεζική λαϊκή μουσική και να απολαύσει τα όμορφα ποτάμια και βουνά της Κίνας από το σπίτι του, εξηγείται. 

«Μια στιγμή του Φεγγαριού που θα θυμάσαι»: θα δημιουργηθεί μια επιλογή από μουσικά αριστουργήματα που εκτελούνται από κορυφαίους του είδους για τον εορτασμό του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ μέσω ειδικών ηχογραφημένων σκηνών και σύνθεσης για να απευθύνει τους πιο θερμούς εορταστικούς χαιρετισμούς στους ανθρώπους της χώρας και του εξωτερικού. 

Το μέρος: «Ποίηση και Ζωγραφική του Μεσο- Φθινοπωρινού Φεστιβάλ» αποτελείται από δύο προγράμματα. Το Μεσο-Φθινοπωρινό Φεστιβάλ στους παραδοσιακούς κινεζικούς πίνακες: Microclass Εκτίμησης της Τέχνης αναδεικνύει αντιπροσωπευτικούς κινεζικούς πίνακες που παρουσιάζουν τον πολιτισμό του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ. Στο πρόγραμμα έχουν επίσης προστεθεί κινούμενα σχέδια για να ενισχύσουν την αφηγηματική πλοκή, να αποκαταστήσουν τα χρώματα και να εξάψουν τη φαντασία των θεατών. Τα βαθύτερα νοήματα πέρα από τις εικόνες επιτρέπουν στο κοινό να έχει μια ξεκάθαρη αντίληψη της τέχνης της κινεζικής ζωγραφικής και μια συναρπαστική εμπειρία του πολιτισμού του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ. 

Το σπίτι μου: Μουσικό Άλμπουμ Φωτογραφιών. Ως τώρα το Πολιτιστικό Κέντρο έχει λάβει συνολικά 366 φωτογραφίες και 21 βίντεο που έχουν υποβληθεί από 24 υπερπόντιους οργανισμούς από 22 χώρες. Όπως τονίζεται, οι φωτογραφίες και τα βίντεο θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την καθημερινή ζωή των οικογενειών και των σχολείων, τις γιορτές, το φυσικό περιβάλλον και την παγκόσμια κληρονομιά διαφόρων χωρών και εθνοτικών ομάδων, προτιμώντας αυτές που αφορούν τις τοπικές γιορτές του Μεσο-Φθινοπωρινού Φεστιβάλ.  Μετά την τελική επιλογή, προστίθενται υπότιτλοι και μουσική με θέμα το Μέσο του Φθινοπώρου έτσι ώστε να δημιουργηθεί «Το Σπίτι μου», ένα διαδικτυακό μουσικό φωτογραφικό άλμπουμ που θα μπορεί να κοινοποιηθεί παγκοσμίως. Μέσα από την παρουσίαση των οπτικών μέσων με τη συνοδεία μουσικής, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορέσουν να ενωθούν ξανά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να δημιουργήσουν ευτυχισμένες αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή