Η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερους από 800 τίτλους βιβλίων, 14 εκδότες, 6 εκδηλώσεις, 4 συγγραφείς, συναντήσεις επαγγελματικές και λογοτεχνικές περιλαμβάνει φέτος η συμμετοχή της Ελλάδας στην Εκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης. Η Ελλάδα, μαζί με 1.500 εκδότες από 70 χώρες, ταξιδεύει στην 72η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που πραγματοποιείται φέτος κανονικά στο εκθεσιακό κέντρο Frankfurt Messe, από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου. Τηρώντας τους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες και με σύνθημα «Re:connect – Welcome back to Frankfurt», η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση βιβλίου παγκοσμίως ανοίγει ξανά τις πύλες της με τιμώμενη χώρα τον Καναδά και πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κυρίως εκτός των εκθεσιακών χώρων αλλά και ψηφιακά, σε ένα υβριδικό μοντέλο που αξιοποιεί την περυσινή (εξ ολοκλήρου ψηφιακή) εμπειρία.

Το ελληνικό βιβλίο στο Hall 4.1

Το ελληνικό βιβλίο παρουσιάζεται στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου (Hall 4.1 / Stand G83), στο οποίο συμμετέχουν 14 Ελληνες εκδότες: Αγρα, Βακχικόν, Ευρασία, Καπόν, Καστανιώτη, Κέδρος, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Μεταίχμιο, Παπαδόπουλος, Πατάκη, Νεφέλη -Volatilium, University Studio Press, Thinking Book-in-browser, Romiosini. Την εθνική αποστολή διοργανώνουν το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Διεύθυνση Γραμμάτων. Προσκεκλημένοι συγγραφείς οι Ανδρέας Μήτσου, Νίκος Μπακουνάκης, Ερση Σωτηροπούλου, καθώς και η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση (φωτ.).

Η ζωή σαν ταινία τρόμου

Στη δημοφιλή πλέον και στην Ελλάδα κατηγορία των non fiction documentary βιβλίων, που μας έχει προσφέρει πολύ διεισδυτικές ματιές στη σύγχρονη ζωή, ανήκει το «Οι γυναίκες που επιβίωσαν» (εκδ. Ικαρος) του Αμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου Ρόμπερτ Κόλκερ. Το βιβλίο που, εκτός των άλλων, ήταν ανάμεσα στα 10 καλύτερα της χρονιάς στην Washington Post, στην Wall Street Journal και πρώτο στη λίστα του People, με αφοπλιστική ειλικρίνεια και κατανόηση, ρίχνει φως στην ασυνήθιστη ιστορία της οικογένειας Γκάλβιν: Ο Ντον και η Μίμι Γκάλβιν φαίνονταν ζευγάρι-πρότυπο. Απέκτησαν δώδεκα παιδιά, όμως έξι από αυτά διαγνώστηκαν με σχιζοφρένεια – περίπτωση που αποτέλεσε σταθμό στην κατανόηση της νόσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή