Βιβλίο: Η εξαφάνιση της Μπέλλας – Σειρά «Μυστήρια για Δύο»

Βιβλίο: Η εξαφάνιση της Μπέλλας – Σειρά «Μυστήρια για Δύο»

Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Εξαφάνιση της Μπέλλας» είναι παιδικό βιβλίο της Ζέφης Συρίβλη, σε εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια γειτονιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πολυκατοικία της οδού Ιφικράτους 43, όπου κατοικούν…

…ο Λεωνίδας, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και πατέρας του Νικόλα,

…η μητέρα της Λένης, μάχιμη δικηγόρος, που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της,

…ο Βλαντιμίρ, ένας εκκεντρικός και σκυθρωπός τύπος,

…ο Αζαρίας, που μοιάζει με νυφίτσα και είναι ιδιοκτήτης γραφείου κηδειών,

…η κυρία Μπουκλέ, γνωστή στην πολυκατοικία για τη φλυαρία της και τις φουσκωτές της μπούκλες,

…ο κύριος Ραούλ, που ασχολείται με εναλλακτικές θεραπείες, του αρέσει να κάνει ταξίδια και να ψάχνει το μέσα του,

…η Μυρτώ, φοιτήτρια της Νομικής, που μετακόμισε πρόσφατα στην πολυκατοικία.

και οι δύο πρωταγωνιστές…

…η Λένη, που αγαπάει τα μυστήρια και θαυμάζει τον Ηρακλή Πουαρό· και η ίδια, φυσικά, δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και προσπαθεί να ερμηνεύσει καθετί περίεργο που βλέπει γύρω της,

…ο Νικόλας, που γυμνάζεται τακτικά, αγαπάει την υγιεινή διατροφή, είναι θαρραλέος και συναισθηματικός.

Όταν η Μπέλλα εξαφανίζεται μυστηριωδώς μέσα από την πολυκατοικία της οδού Ιφικράτους, οι υποψίες στρέφονται αρχικά στον Βλαντιμίρ, τον πιο εκκεντρικό κι αγέλαστο ένοικο, κι έπειτα στην κυρία Μπουκλέ, η οποία τον τελευταίο καιρό συμπεριφέρεται κάπως περίεργα. Ή μήπως αυτός ο ύποπτος, μαυροντυμένος άντρας που ακολουθεί τη Λένη έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση;

Τίποτα δεν είναι σίγουρο, παρά μόνο ότι η Λένη κι ο Νικόλας είναι αποφασισμένοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτάσουν μέχρι τέλους, ώστε να βρεθεί η Μπέλλα.

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για παιδιά 9-12 ετών, σφιχτό, μοντέρνο, γρήγορο, έξυπνο, με πολύ δυνατούς και αληθοφανείς χαρακτήρες, εξαιρετικούς πρωταγωνιστές, πολύ μυστήριο και πολλή αγωνία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ζέφη Συρίβλη γεννήθηκε στη Γερμανία. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και marketing και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αυτούς τους τομείς. Η μητρότητα στάθηκε αφορμή να θυμηθεί την αγάπη της για τις παιδικές ιστορίες. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με θέμα το παιδικό βιβλίο, ενώ το 2012 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.

Καθώς πιστεύει στη δύναμη και στη μαγεία των βιβλίων, έχει δημιουργήσει και συντονίζει την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης – Ψυχικού, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε δράσεις φιλαναγνωσίας. Εκτός από τα βιβλία, αγαπάει τα ταξίδια, τις γάτες, τη ζωγραφική, το μπλε της θάλασσας, μα πάνω απ΄ όλα τους ανθρώπους που δεν έχουν σταματήσει να ονειρεύονται και να χαμογελούν. Εργάζεται στην Αθήνα, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή