Πρόσωπα της Πέμπτης

Ο Ντέιμον Γκαλγκούτ είναι ο νικητής του βραβείου Μπούκερ για το 2021.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντέιμον Γκαλγκούτ (φωτ.) είναι ο νικητής του βραβείου Μπούκερ για το 2021. Ο Νοτιοαφρικανός συγγραφέας κερδίζει τη σημαντική διάκριση για το μυθιστόρημά του «Υπόσχεση», του οποίου η δράση εκτυλίσσεται σε μια φάρμα στα περίχωρα της Πραιτώριας στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν η χώρα αρχίζει να εξέρχεται από την περίοδο του απαρτχάιντ. Για τον Γκαλγκούτ αυτή ήταν η τρίτη, και τυχερή, υποψηφιότητά του για βραβείο Μπούκερ.

(…) Ο Κύπριος ποιητής και πανεπιστημιακός Μιχάλης Πιερής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς της μεσαιωνικής αλλά και νεότερης ελληνικής γραμματείας, ενώ ασχολήθηκε συστηματικά με τις θεατρικές σπουδές. Δίδαξε σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, διασκεύασε και σκηνοθέτησε έργα της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής λογοτεχνίας και βραβεύθηκε τόσο για το ποιητικό όσο και για το μεταφραστικό του έργο.

(…) «Το πιο επικίνδυνο ζώο στον κόσμο είναι μια γυναίκα με σιωπηλό χαμόγελο», έγραψε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς στον λογαριασμό της στο Twitter, στρέφοντας αυτή τη φορά τα βέλη στη μητέρα της την οποία κατηγορεί για την ασφυκτική κηδεμονία του πατέρα της. «Ισως ήταν ο πατέρας μου που την ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια… Ομως, αυτό που ο κόσμος δεν ξέρει είναι πως η μητέρα μου ήταν αυτή που του έδωσε την ιδέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή