Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε καινούργια έργα που εξερευνούν τις δυνατότητες και τις επιδράσεις του μπλε χρώματος περιλαμβάνει η έκθεση του Τζουλιάνο Καγκλή με τίτλο «Βαθύ Μπλε», που εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Εκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου». Στις 7 μ.μ., Βαλαωρίτου 9Α.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Ενωση «Μαζί για το παιδί» παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Βουλγάρα σοπράνο Σόνια Γιόντσεβα, σε ένα ρεσιτάλ με αποσπάσματα από όπερες του Πουτσίνι. Στις 7.30 μ.μ., Συγγρού 364.

Αφιέρωμα στο έργο του Κώστα Ταχτσή διοργανώνουν ο Ιανός και οι εκδόσεις Ψυχογιός. Θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη, ο αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών της Οξφόρδης Δημήτρης Παπανικολάου, η συγγραφέας Μάρω Δούκα και η μεταφράστρια Φραντσέσκα Τζακόνε. Στις 9 μ.μ., Σταδίου 24.

Ο «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη και μετάφραση Θέμελη Γλυνάτση, ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Παίζουν οι Θάνος Τοκάκης, Εύη Σαουλίδου, Κώστας Κουτσολέλος κ.ά. Στις 9 μ.μ., Πεσμαζόγλου 5.

Τραγούδια από τη δισκογραφία του και διασκευές σε κομμάτια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου θα ερμηνεύει ο Ησαΐας Ματιάμπα στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» από σήμερα και κάθε Πέμπτη του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Στις 9.30 μ.μ., Ζωοδόχου Πηγής και Κιάφας.

Η ατομική έκθεση του Κυριάκου Μορταράκου με τίτλο «Διαγραφή» εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Στις 5 μ.μ., πλ. Κολωνακίου 20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή