Ελ Γκρέκο, Μποτιτσέλι, Νταβίντ στην Εθνική Πινακοθήκη

Ελ Γκρέκο, Μποτιτσέλι, Νταβίντ στην Εθνική Πινακοθήκη

Το πορτρέτο του Αντόνιο ντε Κοβαρούμπια του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος ζωγράφος στο Τολέδο μεταξύ 1595-1600 θα βρίσκεται μεταξύ των έργων που θα ταξιδέψουν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από το Μουσείο του Λούβρου στην Εθνική Πινακοθήκη.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πορτρέτο του Αντόνιο ντε Κοβαρούμπια του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος ζωγράφος στο Τολέδο μεταξύ 1595-1600 θα βρίσκεται μεταξύ των έργων που θα ταξιδέψουν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από το Μουσείο του Λούβρου στην Εθνική Πινακοθήκη. Εκτός από τον Ελ Γκρέκο, στην Αθήνα θα έρθουν έργα του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Σάντρο Μποτιτσέλι και του εργαστηρίου του, όπως και έργα από το εργαστήριο του Ισπανού Ντιέγο Βελάσκεθ για την έκθεση «Η Τέχνη του Πορτρέτου. Από τις συλλογές του Λούβρου στην Εθνική Πινακοθήκη», που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Το βράδυ της Τρίτης, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για τον δανεισμό 95 έργων από το Μουσείο του Λούβρου, ανάμεσα στα οποία και το εμβληματικό «Ο θάνατος του Μαρά» του Ζακ Λουί Νταβίντ (από το εργαστήριο του ζωγράφου) και μια σειρά αρχαιοελληνικών προτομών που απεικονίζουν πρόσωπα, όπως τον Ομηρο και τον Μέγα Αλέξανδρο. Η Εθνική Πινακοθήκη θα αρχίσει να υποδέχεται τα έργα από την επόμενη εβδομάδα για να στηθεί η έκθεση που θα ανοίξει στις 30 του μηνός και θα διαρκέσει έως τις 28 Μαρτίου 2022.

Το ΚΑΣ ενέκρινε τον δανεισμό 95 έργων από το Μουσείο του Λούβρου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διάλειμμα στο καφέ «Ιλισός» που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του στο ισόγειο του κτιρίου, κάτω από το φουαγιέ της Πινακοθήκης. Προς το παρόν, η είσοδος στο καφέ γίνεται μέσα από την Εθνική Πινακοθήκη και έχει κοινές ώρες λειτουργίας με το μουσείο. Οταν ολοκληρωθούν τα έργα διαμόρφωσης του κήπου, θα διευρυνθεί και το ωράριο λειτουργίας και η είσοδος θα γίνεται και από τον εξωτερικό χώρο.

Αυτό που απομένει τώρα είναι να ανοίξει και το εστιατόριο της οροφής που θα φέρει τον τίτλο «Παρθένης» και θα προσφέρει πιάτα με την επιμέλεια του διακεκριμένου σεφ Εκτορα Μποτρίνη. Και τα δύο σημεία εστίασης διαχειρίζεται η εταιρεία «Βενέτη» για διάστημα πέντε ετών.

Στο Μουσείο του Λούβρου παρουσιάζεται αυτή την περίοδο η έκθεση «Παρίσι – Αθήνα. Η γέννηση της μοντέρνας Ελλάδας 1675-1919» με έργα από την Πινακοθήκη, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, εφορείες αρχαιοτήτων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή