«Tick, Tick, Boom»: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Netflix

«Tick, Tick, Boom»: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Netflix

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πιο ευχάριστες φετινές εκπλήξεις του Netflix, τουλάχιστον όσον αφορά το πεδίο των ταινιών, είναι σίγουρα το γεμάτο μουσικές «Tick, Tick, Boom». Σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό Λιν-Μανουέλ Μιράντα, το φιλμ αφηγείται την αληθινή ιστορία του συνθέτη Τζόναθαν Λάρσον, ο οποίος στις αρχές του 1990 παλεύει να ανεβάσει το πρώτο του μιούζικαλ σε σκηνή του Μπρόντγουεϊ. Κάπου ανάμεσα τον έρωτα, στη φιλία και στη δύσκολη μετάβαση στον κόσμο των «ενηλίκων», εκείνος προσπαθεί να ανταποκριθεί, κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρά του. Ο Αντριου Γκάρφιλντ από την πλευρά του μάλλον προβάρει ήδη το οσκαρικό του κοστούμι, παραδίδοντας μια ομολογουμένως εξαιρετική ερμηνεία, η οποία περιλαμβάνει μπόλικο τραγούδι και έχει ήδη αποθεωθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αφήσει το «Hawkeye», η φρέσκια σειρά του Disney Plus, η οποία έρχεται να πλουτίσει ακόμη περισσότερο το παράλληλο υπερηρωικό σύμπαν της Marvel στη μικρή οθόνη. Οπως και στις ταινίες των «Εκδικητών», τον κεντρικό ήρωα του τίτλου υποδύεται εδώ ο Τζέρεμι Ρένερ, έχοντας στο πλευρό του τη χαρισματική Χάιλι Στάινφελντ, η οποία μάλιστα αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο από ένα σημείο και έπειτα. Επιπλέον, ταιριαστά με την εποχή αλλά και τις εμπορικές προσταγές, η σειρά εκτυλίσσεται σε χριστουγεννιάτικο φόντο.

Ξεκινάει σήμερα διαδικτυακά το 5ο Φεστιβάλ WIFT GR 50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο, μια διοργάνωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Συνολικά θα προβληθούν δωρεάν 20 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες με θέμα την ισότητα, τη βία ενάντια στις γυναίκες και τον σεξισμό σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου. Οκτώ από αυτές θα αποτελέσουν μέρος μεγάλου αφιερώματος στη γενναία ντοκιμαντερίστρια Κιμ Λονγκινότο, η οποία θα παραδώσει και σχετικό masterclass. Επίσης διαδικτυακή πρόσβαση θα υπάρχει και στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο «Οχι, δεν είναι η ιδέα σου!», με τη συμμετοχή της Σοφίας Μπεκατώρου και φεμινιστικών οργανώσεων. Ολες τις εκδηλώσεις και τις ταινίες μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μέσα από τον ιστότοπο online.tainiothiki.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή