Ροζίτα Σώκου: Δημοσιογράφος για μια ζωή

Ροζίτα Σώκου: Δημοσιογράφος για μια ζωή

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών η Ροζίτα Σώκου, η οποία νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με κορωνοϊό, όπως έκανε γνωστό με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κόρη της, Ιρένε Μαραντέι.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών η Ροζίτα Σώκου, η οποία νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με κορωνοϊό, όπως έκανε γνωστό με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κόρη της, Ιρένε Μαραντέι. Η Ροζίτα Σώκου γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1923 στην Πλάκα της Αθήνας και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Υπήρξε από τις πρώτες Ελληνίδες δημοσιογράφους, εργαζόμενη επί πολλές δεκαετίες σε διάφορα Μέσα, μεταξύ των οποίων και η «Κ».

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την κριτική και το ρεπορτάζ του κινηματογράφου ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, ενώ αργότερα στην καριέρα της καταπιάστηκε επίσης με την κριτική θεάτρου και μπαλέτου. Αλλωστε από πολύ μικρή ηλικία παρακολουθούσε μαζί με τον παππού της Φώτη Μιχαηλίδη, μανιώδη θεατρόφιλο και κινηματογραφόφιλο, τις κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που παίζονταν στην Αθήνα. Στην τηλεόραση έγινε γνωστή με την εκπομπή ταλέντων «Να η ευκαιρία», που σημείωνε μεγάλη τηλεθέαση (1977-1983), ως μέλος της κριτικής επιτροπής, όπου ξεχώριζε για την καλλιέργεια και την αμεσότητά της.

Σε συνέντευξή της εφ’ όλης της ύλης είχε πει «έκανα πάντα και μόνον αυτό που ήθελα στη ζωή μου». Σύμφωνα με επιθυμία της ίδιας, θα γίνει αποτέφρωση σε κλειστό κύκλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή