Ανατροπές στον προγραμματισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ανατροπές στον προγραμματισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Αλλαγές στον προγραμματισμό της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος και της Εναλλακτικής Σκηνής, οι οποίες επιβάλλονται από την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης «Ομικρον» του κορωνοϊού και έχουν στόχο τη διαφύλαξη της υγείας του κοινού και των εργαζομένων της, ανακοίνωσε χθες και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στον προγραμματισμό της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος και της Εναλλακτικής Σκηνής, οι οποίες επιβάλλονται από την ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης «Ομικρον» του κορωνοϊού και έχουν στόχο τη διαφύλαξη της υγείας του κοινού και των εργαζομένων της, ανακοίνωσε χθες και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός έκανε γνωστό ότι η πρεμιέρα της όπερας «Αντρέα Σενιέ» (που επρόκειτο αρχικά να παρουσιαστεί το 2021 και προβλήθηκε από την πλατφόρμα GNO TV) μεταφέρεται από τις 20 Ιανουαρίου στις 29 του ίδιου μήνα, χάνοντας έτσι τις τρεις πρώτες παραστάσεις της, αλλά όχι εκείνες που έχουν προγραμματιστεί για τις 6, 10 και 13 Φεβρουαρίου.

Μία ακόμη παραγωγή που είχε προβληθεί διαδικτυακά λόγω πανδημίας είναι το τρίπτυχο χορού «Human Behaviour»: ενώ πλέον ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στην Εναλλακτική Σκηνή το διάστημα 21 με 30 Ιανουαρίου, στην πρώτη του πλήρη παρουσίαση από το Μπαλέτο της Λυρικής, τελικά αναστέλλεται, με τις νέες ημερομηνίες να ανακοινώνονται το προσεχές διάστημα. Την ίδια τύχη θα έχουν και οι συναυλίες με έργα του Μίκη Θεοδωράκη «Τα τραγούδια του αγώνα», που είχαν προγραμματιστεί για τις 4 και 5 Μαρτίου.

Λόγω της εκτεταμένης εξάπλωσης του ιού, αλλά και για να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για τη σωστή προετοιμασία τους, χωρίς τον κίνδυνο μιας ακύρωσης της τελευταίας στιγμής.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα –όπως εξάλλου συμβαίνει εσχάτως σε διάφορους χώρους πολιτισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» (9.1.2021)– υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού, σε καλλιτέχνες, τεχνικούς και σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του οργανισμού, γεγονός που εκτός των άλλων προκαλεί και καθυστερήσεις στην προετοιμασία των παραστάσεων. Τέτοια, για παράδειγμα, είναι η περίπτωση της όπερας «Αντρέα Σενιέ», η πρεμιέρα της οποίας αναβλήθηκε για υγειονομικούς λόγους, αλλά και για να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για τη σωστή προετοιμασία της, με την παρουσία όλων των αναγκαίων συντελεστών και χωρίς τον κίνδυνο μιας ακύρωσης της τελευταίας στιγμής.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί πρόσφατα και με το έργο «Το ερωτευμένο σύννεφο», του οποίου η πρεμιέρα στην Εναλλακτική Σκηνή είχε προ ημερών μεταφερθεί, ενώ στον αρχικό προγραμματισμό προστέθηκε τελικά και μία επιπλέον παράσταση. Οπως και τότε, έτσι και με τις τελευταίες αλλαγές που ανακοίνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή, οι κάτοχοι εισιτηρίων για παραγωγές που μεταφέρονται ή αναστέλλονται, θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για την επιστροφή των χρημάτων τους ή, αν το επιθυμούν, για τη δυνατότητα μεταφοράς των εισιτηρίων τους σε άλλες παραστάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ενώ το τελευταίο διάστημα ο δισταγμός του ίδιου του κοινού είχε αποτυπωθεί και στην προπώληση των παραστάσεων (με όσες είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο, όπως ο «Οθέλλος», να δείχνουν μεγαλύτερη κινητικότητα από τον «Αντρέα Σενιέ» που θα έκανε πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου), πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της Λυρικής, η κίνηση των εισιτηρίων έχει αρχίσει να εξισορροπείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή