«The Tragedy of Macbeth»: Σκληρή προσπάθεια να σταθεί κοντά στο θεατρικό του πρότυπο

«The Tragedy of Macbeth»: Σκληρή προσπάθεια να σταθεί κοντά στο θεατρικό του πρότυπο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφόρησε πρόσφατα στην πλατφόρμα της Apple TV το πολυαναμενόμενο «The Tragedy of Macbeth» του Τζόελ Κοέν, με τον Ντένζελ Ουάσιγκτον να αναλαμβάνει τον ρόλο του αμαρτωλού Σκωτσέζου ηγεμόνα. Ο σπουδαίος Αφροαμερικανός ηθοποιός χαρίζει εναλλακτική υπόσταση στον ήρωα, σε ένα φιλμ που πάντως προσπαθεί σκληρά να σταθεί πολύ κοντά στο θεατρικό του πρότυπο. Οι κλασικοί σαιξπηρικοί διάλογοι είναι εδώ απείραχτοι, ενώ και τα λιτά σκηνικά μαζί με την ασπρόμαυρη φωτογραφία μεταφέρουν την ατμόσφαιρα του αιώνιου και του άχρονου. Ταυτόχρονα, η σχεδόν τελετουργική αυτή προσέγγιση δίνει χαρακτήρα γοτθικού θρίλερ στο σύνολο, με τους ήρωες να φτάνουν σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα τραγικότητας και πάθους. Στον ρόλο της Λαίδης Μάκβεθ βρίσκεται η (ξανά) υπέροχη Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, ενώ σε εκείνον των Τριών Μαγισσών η ελληνικής καταγωγής Κάθριν Χάντερ.

Με ένα βίντεο διάρκειας ενός λεπτού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Αmazon Prime ανακοίνωσε τον τίτλο της σειράς που περιμένει ολόκληρος ο πλανήτης μέσα στο 2022: του τηλεοπτικού «Αρχοντα των δαχτυλιδιών». Το όνομα αυτής «The Rings of Power», ελληνιστί «Τα δαχτυλίδια της δύναμης», το οποίο φυσικά αναφέρεται στον μύθο που γνωρίσαμε και στον κινηματογραφικό «Αρχοντα». Τρία δαχτυλίδια για τα ξωτικά, επτά για τους νάνους και εννιά για τους ανθρώπους· και εμείς που πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τις 2 Σεπτεμβρίου…

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια που διαβάζουμε στο εξωτερικό για το «Green Planet», τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του σπουδαίου σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Ο αειθαλής λάτρης του περιβάλλοντος μας ταξιδεύει σε έναν μαγικό κρυμμένο κόσμο, γεμάτο από εντυπωσιακές άγνωστες συμπεριφορές, συγκινητικές ιστορίες και αναπάντεχους ήρωες· οι ζωές των φυτών, μυστικές και αόρατες, αποκαλύπτονται χάρη σε ειδικές κάμερες, με το σκηνικό να αλλάζει, από ερήμους, τροπικές ζούγκλες και υποβρύχιους κόσμους μέχρι εποχικά περιβάλλοντα και το δικό μας αστικό τοπίο. Καθένα από τα πέντε επεισόδια της σειράς του BBC Earth αναδεικνύει μια ομάδα φυτών, ενώ αποκαλύπτει τις μάχες που αυτά αντιμετωπίζουν καθημερινά και τα μυστικά της επιβίωσής τους. Στην Ελλάδα θα παρακολουθήσουμε το «Green Planet» μέσα από την πλατφόρμα της Cosmote TV από τις 23 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή