«The IT crowd»: Μικρά «διαμαντάκια» στις ρετρό σειρές του Netflix

«The IT crowd»: Μικρά «διαμαντάκια» στις ρετρό σειρές του Netflix

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ρετρό σειρές του Netflix μπορεί κανείς να βρει μικρά «διαμαντάκια», που δεν είχαν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα. Ενα από αυτά είναι το «The IT crowd» με τον αδικημένο ελληνικό τίτλο «Μηχανοργάνωση για κλάματα». Η σειρά παρουσιάζει την κωμική καθημερινότητα μιας τριμελούς ομάδας στο τμήμα IT (Information Technology) μιας μεγάλης εταιρείας. Ο Ρόι και ο Μος είναι οι προγραμματιστές της παρέας και η Τζεν η διευθύντριά τους, η οποία όμως δεν έχει ιδέα από υπολογιστές. Το τμήμα δουλεύει στα έγκατα της εταιρείας και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους δεν εκτιμούν, για να το πούμε ευγενικά, το έργο τους. Η Τζεν προσπαθεί να το αλλάξει αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ξεκαρδιστικές καταστάσεις καθαρού βρετανικού χιούμορ. Τα επεισόδια είναι 20λεπτα και η σειρά έχει πέντε σεζόν.

Σε warp speed ετοιμάζεται να μπει για ακόμη μία φορά το αστρόπλοιο «Εντερπράιζ» στην τέταρτη ταινία του «Star Trek», όπως έκανε γνωστό ο σκηνοθέτης Τζ. Τζ. Αμπραμς σε μια εσωτερική συνεδρίαση της Paramount. Η εταιρεία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το καστ των προηγούμενων ταινιών, δηλαδή τον Κρις Πάιν που είχε τον ρόλο του κυβερνήτη Τζέιμς Κερκ, τον Ζάκαρι Κουίντο που ήταν ο Σποκ των ταινιών, τη Ζόε Σαλντάνα, τον Καρλ Ούρμπαν, τον Τζον Τσο και, βέβαια, τον Σάιμον Πεγκ, τον οποίο γνωρίσαμε από το franchise των ταινιών «Επικίνδυνη αποστολή».

Στον κόσμο των «μαύρων» αγορών μπαίνει ακόμη μία φορά η δημοσιογράφος Μαριάννα βαν Ζέλερ στον δεύτερο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ «Διακίνηση» του National Geographic. Στα δέκα επεισόδια της σειράς, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, η Ζέλερ διεισδύει σε ισάριθμες «μαύρες» αγορές από το Μεξικό μέχρι την Γκάνα, που κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια. Η παραγωγή μεθαμφεταμίνης, οι παράνομες εγχειρήσεις, τα κλεμμένα αυτοκίνητα, η λευκή υπεροχή, οι βασίλισσες της κοκαΐνης, οι ερωτικές απάτες είναι μερικά από τα θέματα που αγγίζει η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος. Ο πρώτος κύκλος της «Διακίνησης» απέσπασε μία υποψηφιότητα για βραβείο Emmy, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου της σειράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή