Πρόσωπα της Τετάρτης (11/05)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη (φωτ.), για τη σκηνοθεσία της στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Εντμοντ», απονεμήθηκε προχθές το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου των βραβείων «Κάρολος Κουν», στην εξ αναβολής τελετή που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και την Ενωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Βραβεύτηκαν ακόμη οι Πέτρος Ζούλιας, Γιώργος Ψυχογυιός, Χριστόφορος Χριστοφής, Σοφία Καραγιάννη, Σάββας Στρούμπος, Παντελής Φλατσούσης κ.ά.

(…) Εντεκα Τόνι, τα περισσότερα από κάθε άλλη φετινή παραγωγή, διεκδικεί το μιούζικαλ «A strange loop», όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των περίβλεπτων θεατρικών βραβείων. Γραμμένο από τον Μάικλ Ρ. Τζάκσον το μιούζικαλ, που παίζεται στο Lyceum Theater του Μανχάταν, παρακολουθεί τη ζωή ενός ομοφυλόφιλου Αφροαμερικανού που εργάζεται ως ταξιθέτης και φιλοδοξεί να γίνει θεατρικός συγγραφέας. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 12 Ιουνίου.

(…) Ενα βιβλίο κάθε μήνα μέχρι να συμπληρώσουν το πέμπτο έτος της ηλικίας τους θα δωρίσει η Ντόλι Πάρτον σε διακόσια προσφυγόπουλα που ζουν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς φιλανθρωπικής καμπάνιας της Imagination Library. Η καμπάνια, που ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιείται στη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House και τον φιλανθρωπικό οργανισμό Give a Book, θα προσφέρει στα παιδιά βιβλία των Ερικ Καρλ, Πίτερ Μπέντλι και Νάντια Σιρίν κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή