Η Κάσος του Μακ Κέιμπ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ευρώπη, το 1954, ο Ρόμπερτ Μακ Κέιμπ έβγαλε την πρώτη από τις πολλές εμβληματικές φωτογραφίες του της Ελλάδας. Μια επίσκεψη στην Κάσο το 1965 ήταν η αιτία για τον μεγαλύτερο αριθμό των φωτογραφιών που περιλαμβάνονται στην έκδοση «Γράμμα από την Κάσο, 1965» (εκδ. Πατάκη). Οι δημιουργοί του βιβλίου, Νίκος Γ. Μαστροπαύλος (κείμενα) και Μαριλέν Φραγκούλη Κέδρος (έρευνα), θα συνομιλήσουν αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. με τις δημοσιογράφους Μαργαρίτα Πουρνάρα και Κατερίνα Λυμπεροπούλου. Στους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Σουηδίας 61, Κολωνάκι).

Οι περιπέτειες του βιβλίου

Η 43χρονη Ισπανίδα συγγραφέας Ιρένε Βαγιέχο επισκέπτεται την Αθήνα για να παρουσιάσει τον «Πάπυρο», ένα αφηγηματικό δοκίμιο για την περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα έως σήμερα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η συγγραφέας από την Αραγωνία δεν θα μιλήσει μόνο για βιβλία αλλά και για τη ζωή της, για τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε η καθηγήτριά της των ελληνικών και των λατινικών στην εφηβεία της ή η φοιτητική της ζωή στη Φλωρεντία και στην Οξφόρδη. Οι Ελληνες αναγνώστες θα τη γνωρίσουν από κοντά την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στο Καφέ του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα), στις 8.30 το βράδυ, σε μια συζήτηση με τον ομότεχνό της και πρόεδρο του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Σταύρο Ζουμπουλάκη, ενώ την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στις 7 μ.μ., τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης Bookwοrm, Booktalks και Βιβλιοταξιδευτές έχουν την ευκαιρία να τη συναντήσουν στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Σκουφά 31, Αθήνα).

Για τη δίκη του Κολοκοτρώνη

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας – Ιωάννης Καποδίστριας (ΕΜΕΝΣΙ) διοργανώνουν αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., τη διάλεξη της ιστορικού Μαρίας Σαμπατακάκη με τίτλο «Η δίκη του Κολοκοτρώνη: εσωτερικοί ανταγωνισμοί, πολιτική οργάνωση, ευρωπαϊκές επιδράσεις», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου διαλέξεων νεότερης και σύγχρονης ιστορίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ανδρέας Κούκος, νομικός, ιστορικός (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή