Πρόσωπα της Πέμπτης (09/06)

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eναντι 130.000 δολαρίων δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s μια ειδική, πυρίμαχη έκδοση του βιβλίου «Ιστορία της θεραπαινίδας» της Μάργκαρετ Aτγουντ (φωτ.), που κατασκευάστηκε από αλεξίπυρο υλικό και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Penguin Random House με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της απαγόρευσης βιβλίων στις ΗΠΑ. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στον οργανισμό για την ελευθερία της έκφρασης PEN America, ενώ η συγγραφέας εξέφρασε την ελπίδα ότι το όλο εγχείρημα θα ανοίξει έναν «λελογισμένο διάλογο» πάνω στο θέμα.

(…) Τα έξι πρώτα άλμπουμ τους με νέα επεξεργασία ήχου (remastered), εναλλακτικές εκτελέσεις των τραγουδιών τους, την πρώτη ηχογράφησή τους, κείμενα των μελών και των συνεργατών τους, ντέμο, άγνωστες φωτογραφίες και πολλά άλλα καλούδια θα περιλαμβάνει το box set των Αμερικανών Blondie, που με τραγουδίστρια την Ντέμπι Χάρι μεσουράνησαν στο ιδίωμα του new wave τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ο τίτλος του box set είναι «Agains All Odds: 1974-1982» και θα κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου από τη Numero Group.

(…) Την πρώτη της εμφάνιση στις κορυφαίες θέσεις του αμερικανικού καταλόγου επιτυχιών, και συγκεκριμένα στην όγδοη θέση, σημείωσε η Βρετανίδα μουσικός και ερμηνεύτρια Κέιτ Μπους με το τραγούδι της «Running Up That Hill», τριάντα επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Η όψιμη αμερικανική επιτυχία του τραγουδιού οφείλεται στη συμπερίληψή του στο σάουντρακ της δημοφιλούς σειράς του Netflix «Stranger Things», το κοινό της οποίας ευχαρίστησε η Μπους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT