Εκθεση κτερισμάτων στη Μήλο

Εκθεση κτερισμάτων στη Μήλο

Ευρήματα από την προϊστορική πόλη της Φυλακωπής, καθώς και αρχαιότητες από περισυλλογές και παραδόσεις τόσο από την αρχαία πόλη όσο και από άλλες θέσεις του νησιού παρουσιάζει το ανακαινισμένο πλέον Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρήματα από την προϊστορική πόλη της Φυλακωπής, καθώς και αρχαιότητες από περισυλλογές και παραδόσεις τόσο από την αρχαία πόλη όσο και από άλλες θέσεις του νησιού παρουσιάζει το ανακαινισμένο πλέον Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου. Τις τελευταίες δεκαετίες, στο νησί της Μήλου οι σωστικές ανασκαφές που διενεργήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων εμπλούτισαν με μεγάλο αριθμό νέων, άγνωστων έως σήμερα, θέσεων τον αρχαιολογικό χάρτη του νησιού. Το δε πλήθος των ευρημάτων που ήρθαν στο φως άλλαξε τα αρχαιολογικά δεδομένα και ανέδειξε τη διαχρονική σημασία που είχε η Μήλος στο Αιγαίο.

Μαζί με την ανακαίνιση του μουσείου, η Εφορεία σχεδίασε και υλοποίησε μια νέα αρχαιολογική έκθεση στον προθάλαμο με τίτλο «Τάφῳ κτερίζειν», ώστε να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, στους Μήλιους και στους τουρίστες του νησιού, ιδιαίτερα σημαντικά νέα ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων και μεμονωμένων ταφών των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων. Αποτυπώνοντας μια σημαντική πράξη της αρχαίας ταφικής τελετουργίας, τα ποικίλα κτερίσματα που συνόδευαν τους νεκρούς αντικατοπτρίζουν τις κοινωνίες της εποχής τους, αποκαλύπτοντας πτυχές των πεποιθήσεών τους. Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή 1/7.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή