«Τελική τεθλασμένη»: Ενοχικός ήρωας παλαιάς κοπής

«Τελική τεθλασμένη»: Ενοχικός ήρωας παλαιάς κοπής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέταρτο μυθιστόρημά του, την «Τελική τεθλασμένη», ο Κωνσταντίνος Καμάρας καταπιάνεται με την ιστορία του 70χρονου Αλκιβιάδη Παύλου, ενός αστού παλαιάς κοπής που έζησε τα χρόνια της αφθονίας, αλλά τώρα, στην μυθιστορηματική του ζωή, βρίσκεται πιασμένος στη μέγκενη της οικονομικής κρίσης, θρηνεί για την απώλεια της γυναίκας του, έχει ενοχές για τη συμπεριφορά του και προβληματίζεται για τη σχέση του με τα παιδιά του. Παρ’ όλα αυτά, ο ήρωας του Καμάρα θα κάνει μια νέα αρχή και θα αποκτήσει μια νέα ζωή. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Voice Books.

Λογοτεχνία στην Τήνο

Στο τριήμερο 8ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου (28-30 Ιουλίου) θα συμμετάσχουν 16 πεζογράφοι και ποιητές από έξι χώρες σε «ένα πανηγύρι λέξεων, στίχων, ιστοριών και ιδεών που μας ξεναγεί στον κόσμο της λογοτεχνίας». Οι συγγραφείς είναι οι Κώστας Καναβούρης, Αντιγόνη Κατσαδήμα, Αγγελική Κορρέ, Κρίστοφερ Μπάκεν (HΠA), Ναταλίγια Ντόβοπολ (Ουκρανία), Χρύσα Σπυροπούλου, Ιγια Κίβα (Ουκρανία), Φίλιππος Φιλίππου, Αλέκος Φλωράκης, Χουσεΐν Χαμπάς (Κουρδιστάν), Νάντη Χατζηγεωργίου, Λεβέντ Καρατάς (Τουρκία), Πάμπος Κουζάλης (Κύπρος), Παυλίνα Μάρβιν (φωτ.), Ευγενία Μπογιάνου και Βασίλης Ρούβαλης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ιστορία του λαβυρίνθου», βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Τίτου Πατρίκιου, στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

«Τελική τεθλασμένη»: Ενοχικός ήρωας παλαιάς κοπής-1

Σοφία σε γκράφικ νόβελ

Το δεύτερο εγχείρημα της σύμπραξης των εκδόσεων Μεταίχμιο και Αλεξάνδρεια είναι η μεταφορά του μπεστ σέλερ «Ο κόσμος της σοφίας» του Νορβηγού Γιοστέιν Γκάαρντερ σε κόμικ από την ομάδα που επιμελήθηκε την παραγωγή του «Sapiens, μια εικονογραφημένη ιστορία». Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1991, μεταφράστηκε σε 54 γλώσσες και έφτασε τα 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Στις 10 Νοεμβρίου 2022, ο πρώτος τόμος του κόμικ θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά σε μετάφραση Στέλλας Ζουμπουλάκη και η Σοφία Αμούνδσεν θα λάβει το πρώτο γράμμα που θα περιέχει μία και μόνη ερώτηση: «Ποια είσαι;». Ετσι θα γίνει η αρχή μιας αλληλογραφίας που θα οδηγήσει το νέο κορίτσι σε μια έρευνα μύησης και θα το φέρει σε επαφή με τις σημαντικότερες μορφές της φιλοσοφίας.

«Τελική τεθλασμένη»: Ενοχικός ήρωας παλαιάς κοπής-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή