Το Cosmopolis Festival επιστρέφει στην Καβάλα

Το Cosmopolis Festival επιστρέφει στην Καβάλα

Ένα μωσαϊκό από μουσικές, κουλτούρες και τέχνες επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα και προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καβάλας να το απολαύσουν

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μωσαϊκό από μουσικές, κουλτούρες και τέχνες επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα και προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καβάλας να το απολαύσουν.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος της Καβάλας από τo 2000 και οι συναυλίες αποτελούν τον βασικό άξονα στο line-up, το οποίο εμπλουτίζεται με σεμινάρια, εκθέσεις, εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, χορούς, κ.ά., συνθέτοντας μια παλέτα δράσεων πολιτισμού που προσφέρουν όμορφο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις έως τις 21 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ άνοιξε με το πρωτοποριακό «CosmoGuitar Apocalypse» (έως 10 Ιουλίου), που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Gus. G, Rob Champan, Jim Politis και Christophe Godin, οι οποίοι θα παρουσιάσουν έναν κύκλο σεμιναρίων και στη συνέχεια θα παίξουν στη σκηνή του φεστιβάλ με τις μπάντες τους.

Το Cosmopolis Festival επιστρέφει στην Καβάλα-1

Aπό την ενόητα CosmoWorld, το ενδιαφέρον κεντρίζουν οι μουσικοί και τα συγκροτήματα από διάφορα του κόσμου που ανεβαίνουν στη σκηνή της πλατείας Μωχάμετ Άλη και στο Πάρκο Φαλήρου, παρουσιάζοντας τη μουσική κουλτούρα της χώρας τους (28-31 Ιουλίου). Ανάμεσά τους οι Danakil, reggae μπάντα από τη Γαλλία, οι δυναμικοί Dubioza Kolektiv από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής (hip-hop, dub, ska, reggae, rock, punk, electronic και Balkan), κ.ά.

Το Φρούριο της Καβάλας, σήμα κατατεθέν της πόλης και ένας από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους, θα φιλοξενήσει αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως οι Μιχάλης και Αλέξανδρος Τζουγανάκης, οι Active Member, ο Κώστας Χατζής, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, οι Μιχάλης και Αλέξανδρος Τζουγανάκης (κάθε Τρίτη έως τέλος Αυγούστου).

Όμως, εκτός από τις συναυλίες επιστρέφουν και άλλες δράσεις που έχουν αγαπηθεί από το κοινό. Ξεχωρίζουν το 3ο CosmoLights (18-21 Αυγούστου) με πρωτότυπα έργα (projection mapping) καλλιτεχνών από περισσότερες από 20 χώρες, τα οποία προβάλλονται πάνω στα κτίρια της κεντικής πλατείας της πόλης, όπως και το CosmoUpcycle Park που προωθεί την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, δηλαδή έναν τρόπο ζωής που σέβεται το περιβάλλον.

Το ίδιο διάστημα δωρεάν συναυλίες θα πραγματοποιούνται σε έναν ακόμα επιβλητικό χώρο της πόλης, στο Παλιό Υδραγωγείο (ή αλλιώς Καμάρες).

Για πρώτη χρονιά φέτος η ενότητα CosmoHome, με τις συναυλίες στις γειτονιές και τα σοκάκια στη χερσόνησο της Παναγίας (κάθε Πέμπτη έως τέλος Αυγούστου), ταξιδεύει και στους οικισμούς και τα χωριά του Δήμου σε συνεργασία με τη δραστήρια πολιτιστική θερμοκοιτίδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους».

Τέλος, οι δράσεις με τίτλο «Blue Cosmopolis» (22-31 Ιουλίου) έχουν σαν στόχο να αναδείξουν ένα ακόμα του χαρακτήρα της πόλης: εργαστήρια για παιδιά, συναυλίες δίπλα στη κύμα, εκθέσεις ζωγραφικής αλλά και παραδοσιακά γευστικά μενού από γνωστούς σεφ φέρνουν έναν αέρα δροσιάς και αναδεικνύουν το θαλασσινό πρόσωπο της Καβάλας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το cosmopolisfestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή