Βραδιές βιβλίου στην Αίγινα

Βραδιές βιβλίου στην Αίγινα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας διοργανώνει κάθε Τετάρτη έως τα τέλη Αυγούστου βραδιές βιβλίου στον Κήπο του Εϋναρδείου. Αύριο στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μια φιλία στη Σμύρνη» (εκδ. Μίνωας) της Μαρίας Ηλίου από τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Νίκο Καραπιδάκη και τον συγγραφέα Κώστα Κατσουλάρη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ρένη Πιττακή. Ακολουθούν τα βιβλία «Οδοιπορώντας στο βασίλειο του ασβεστόλιθου και του άργιλου – Ο Δημήτρης Πικιώνης και η Αίγινα» της Φωτεινής Μαργαρίτη, «Η αρχαιολογία του χτες» του Γιώργου Κυριακόπουλου (εκδ. Ποταμός), «Η συναγωγή» του Ηλία Μεσίνα (εκδ. Ινφογνώμων) και το «Ορατή σαν αόρατη» της Ζυράννας Ζατέλη (εκδ. Καστανιώτη).

Πουλώντας βιβλία στις Μαλδίβες

Βιβλιοπώλη με γνώσεις και προτάσεις για βιβλία, αλλά χωρίς παπούτσια, ζητάει το βιβλιοπωλείο του ερημικού αλλά υπερπολυτελούς νησιού Κουνφουναντχου στις Μαλδίβες. Στο νησί του Ινδικού Ωκεανού απαγορεύονται τα παπούτσια και οι ευκατάστατοι επισκέπτες του προσπαθούν να αποτοξινωθούν από την επικαιρότητα και τις κακές ειδήσεις. Γι’ αυτό και ο βιβλιοπώλης, που θα πάρει τη θέση με ετήσια σύμβαση, θα πρέπει να είναι ξυπόλυτος και να προτείνει λογοτεχνικές επιλογές για τα ξενοδοχεία και τις κατοικίες του νησιού. Δεν ακούγεται και άσχημα.

Σε δίκη θα κριθεί η εξαγορά

Αρχισε η δίκη της αμερικανικής πολιτείας έναντι των εκδοτικών οίκων Penguin Random House και Simon & Schuster με επίκεντρο τη συμφωνία εξαγοράς του δεύτερου από τον πρώτο για 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που κινήθηκε εναντίον της συμφωνίας, υποστηρίζει ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και θα επιτρέψει στη νέα εταιρεία να ελέγχει σχεδόν το ήμισυ της αμερικανικής αγοράς. Οι νομικοί των δύο εκδοτικών οίκων υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι η συμφωνία θα κάνει καλό στον ανταγωνισμό και ότι η αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης οφείλεται σε κακή γνώση της εκδοτικής αγοράς. Το δικαστήριο θα ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή