Μπαλζάκ και Ουγκό στη σειρά Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Ζαχαρόπουλος…

Μπαλζάκ και Ουγκό στη σειρά Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Ζαχαρόπουλος…

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο νέους τίτλους εμπλουτίστηκε αυτό το καλοκαίρι η σειρά Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Ζαχαρόπουλος, που αριθμεί πλέον πάνω από 250 τίτλους. Πρόκειται για δύο μυθιστορήματα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, που μας μεταφέρουν στον γαλλικό 19ο αιώνα. Η πολυδιαβασμένη «Ευγενία Γκραντέ», σε μετάφραση Κώστα Θεοφάνους, και το λιγότερο γνωστό, αλλά εξόχως ενδιαφέρον, «Το μαγικό δέρμα» σε μετάφραση Μανόλη Σκουλούδη. Πρόσφατα στην ίδια σειρά είχε κυκλοφορήσει εκ νέου, σε μετάφραση επίσης Κώστα Θεοφάνους, το κλασικό έργο του Βικτόρ Ουγκό «Οι εργάτες της θάλασσας». Η επανακυκλοφορία αυτού του αριστουργήματος του Ουγκό χαρακτηρίζεται από «νέα, πιο ευκολοδιάβαστη στοιχειοθεσία».

Το χρονικό της Λήμνου

Στις 19 Αυγούστου παρουσιάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Μύρινας το βιβλίο του αρχαιολόγου Δημήτρη Πλάντζου «Το χρονικό της Λήμνου» (Μύθος – Ιστορία – Κληρονομιά), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν. «Η μακραίωνη ιστορία ενός σχετικά άγνωστου και κάπως αγνοημένου μέχρι πρόσφατα νησιού του Αιγαίου μετατρέπεται σε συναρπαστικό αφήγημα, ένα πραγματικό χρονικό για τον τόπο και τους ανθρώπους του». Γίνονται ακόμη «αναφορές στην άυλη και στη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού, αλλά και στη μουσική και χορευτική παράδοση που αναβιώνει ώς τις μέρες μας». Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο αρχαιολόγος Κάρλο ντε Ντομένικο, η αρχαιολόγος και ιστορικός Ολγα Ματζάρη και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η αρχαιολόγος Τίνα Μπολώτη.

Εκδηλώσεις για τον Σκαρίμπα

Στη γενέτειρα του Γιάννη Σκαρίμπα, την Αγία Ευθυμία Φωκίδας, διεξάγονται και φέτος τα «Σκαρίμπεια», οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που οργανώνουν η τοπική κοινότητα και ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών «Ο Αγιος Ευθύμιος» με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος, του Δήμου Δελφών και άλλων φορέων. Στην Αγία Ευθυμία υπάρχει το σπίτι όπου έχει γεννηθεί ο Σκαρίμπας. Οι εκδηλώσεις άρχισαν με συμμετοχή μαθητών (με φροντίδα του φιλολόγου Δημήτρη Παλούκη) και θέατρο σκιών, και αύριο, Τετάρτη 10 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Εμμανουήλ Στυλ. Λυκούδη «Τυφλή δικαιοσύνη» (εκδ. Απαρσις) με ομιλητές τον αρχαιολόγο Πάνο Βαλαβάνη, την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Κατερίνα Θανοπούλου και την καθηγήτρια πληροφορικής Ευαγγελία Κοκκίνου-Παναρίτη. Συντονίζει ο Σπύρος Κυριάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών, άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή