Πρόσωπα της Τρίτης

Η σκηνοθέτις Σαοντάτ Ισμαΐλοβα (φωτ.) είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που την ίδια χρονιά –φέτος– παρουσίασαν τη δουλειά τους στην Μπιενάλε της Βενετίας και στην Documenta στο Κάσελ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκηνοθέτις Σαοντάτ Ισμαΐλοβα (φωτ.) είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις καλλιτεχνών που την ίδια χρονιά –φέτος– παρουσίασαν τη δουλειά τους στην Μπιενάλε της Βενετίας και στην Documenta στο Κάσελ. Οι ποιητικές ταινίες της μιλούν για τους ανθρώπους της πατρίδας της, του Ουζμπεκιστάν, με μακρά εικαστικά πλάνα σε στοχαστικό ύφος, ενώ οι θεατές παρακολουθούν παραδοσιακά παραμύθια που ζωντανεύουν στην οθόνη και συνδυάζονται με θρησκευτικές τελετουργίες.

(…) Το μεγάλο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Λιουμπλιάνας έλαβε η ταινία «Μικροβίωμα», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Πετρόπουλου (φωτ.), ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης που μέσω στατικών, επαναλαμβανόμενων και ευρυγώνιων κάδρων «αιχμαλωτίζει» τους κατοίκους εντός του καθημερινού τους μικρόκοσμου, στην κουζίνα, στην αυλή, στον χώρο εργασίας αλλά και στα «στέκια» τους. Στόχος του ντοκιμαντέρ ήταν η καταγραφή της εναρμόνισης των κατοίκων με τους χώρους τους και το φυσικό τους τοπίο.

Πρόσωπα της Τρίτης-1

(…) Ο Λέον Βιτάλι (φωτ.), ο ηθοποιός του «Μπάρι Λίντον» που έγινε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, πέθανε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 74 ετών. Αν και ο Βιτάλι συχνά αναφερόταν συχνά ως βοηθός του Κιούμπρικ, η συνεισφορά του στη δημιουργία των ταινιών του ήταν πολύ σημαντικότερη, αφού στην ουσία έκανε τα πάντα, από το κάστινγκ και την καθοδήγηση ηθοποιών μέχρι την επίβλεψη των χώρων.

Πρόσωπα της Τρίτης-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή