Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο

Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άξονες την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, τη διαφορετικότητα και τον ρατσισμό και ένα αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη ξεκινάει το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο Μέγαρο που φέτος κλείνει τα 50 του χρόνια. Το φεστιβάλ διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης «Καρόλου Κουν», το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν πάνω από 200 εκδοτικοί οίκοι και διαρκεί από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Καλοκαιρινή σοδειά ποίησης

Ενδιαφέρουσα ήταν η ποιητική «σοδειά» του καλοκαιριού με νέες και αξιόλογες εκδόσεις. Οι εκδόσεις Ροδακιό κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες τη «Σερμίν» του Τεβφίκ Φικρέτ σε μετάφραση Δημήτρη Χουλιαράκη, μια παιδική συλλογή ποιημάτων που γράφτηκε το 1914 και θεωρείται εμβληματική στην Τουρκία. Το περίφημο «Κοράκι» του Εντγκαρ Αλαν Πόε επανεκδόθηκε από το Σαιξπηρικόν σε μετάφραση του Γιώργου Αλισάνογλου σε μια δίγλωσση έκδοση με τα χαρακτικά του Gustav Dore. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν και τα «Εξωτικά είδη» της Μαργαρίτας Παπαγεωργίου. Ανάμεσά τους και η συλλογή της Νίκης Παπαθεοχάρη «Οποια πέτρα με θέλει να με διεκδικήσει» από τις εκδόσεις Σιδέρη. Ξεχωρίζει η νέα ποιητική συλλογή του πολυβραβευμένου Κυριάκου Χαραλαμπίδη «Η νύχτα των κήπων» που κυκλοφόρησε από τον Ικαρο.

Η Amazon στο TikTok

Η Amazon, το μεγαλύτερο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, ξεκινάει μια νέα συνεργασία με το TikTok Book Club. Είναι γνωστό ότι τα βιβλία που προωθούνται μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας βίντεο βλέπουν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται αλματωδώς, μεγάλο μέρος των οποίων διοχετεύεται μέσω της Amazon. Στο πλαίσιο της καμπάνιας «That Reading Feeling Awaits» η αμερικανική εταιρεία δημιούργησε δωρεάν emojis και ψηφιακά αυτοκόλλητα για να μπορούν οι χρήστες να μοιράζονται την «αγάπη τους για το διάβασμα» μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή