Home Cinema: «The Lord of the Rings: The Rings of Power», «Elton John Uncensored»

Home Cinema: «The Lord of the Rings: The Rings of Power», «Elton John Uncensored»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά από τότε που εμφανίστηκε στον χώρο του streaming, η Amazon «έσπασε» την παράδοση του να μην ανακοινώνει τα ποσοστά τηλεθέασης αποκαλύπτοντας τα νούμερα που έκανε το ντεμπούτο της σειράς «The Lord of the Rings: The Rings of Power» («Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης»). Σύμφωνα με την υπηρεσία, την πρεμιέρα με το διπλό επεισόδιο του πρίκουελ της κινηματογραφικής τριλογίας «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» παρακολούθησαν 25 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών. Τα επεισόδια ήταν διαθέσιμα στο Prime Video σε 240 χώρες και περιοχές. Η αναμονή για την κυκλοφορία της σειράς ήταν μεγάλη και –καθώς δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες για την πλοκή– οι θαυμαστές του Τόλκιν συζητούσαν διαδικτυακά κάνοντας εικασίες όσον αφορά το περιεχόμενο.

Από την κατηγορία «Νέες Αφίξεις» στην πλατφόρμα του ERTFLIX επιλέγουμε το ντοκιμαντέρ «Elton John Uncensored». Πρόκειται για την ιστορία της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής του Eλτον Τζον όπως την αφηγείται ο ίδιος στον δημοφιλή παρουσιαστή Γκράχαμ Νόρτον. Πέραν όμως των αφηγήσεων του «Rocketman» παρακολουθούμε παλαιότερες συνεντεύξεις του καλλιτέχνη σε νεαρή ηλικία, live συναυλίες και τα όσα συνέβησαν στα παρασκήνιά τους. Mαθαίνουμε επίσης άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του και τις καθημερινές προκλήσεις στη ζωή ενός σταρ αυτού του βεληνεκούς.  

Μια ομάδα κρατών του Περσικού Κόλπου απείλησε το Netflix με νομικές διαδικασίες σε περίπτωση που εξακολουθούσε να προβάλλει περιεχόμενο που «αντικρούει» το Ισλάμ, ενώ τα κρατικά ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας ανέφεραν ότι το «προσβλητικό υλικό» υπήρχε σε σειρές που παρουσίαζαν σκηνές με φιλιά ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου φύλου, όπως για παράδειγμα στη σειρά κινουμένων σχεδίων «Jurassic World Camp Cretaceous». Σε κοινή ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής των ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας και των έξι μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου με έδρα το Ριάντ, δεν προσδιορίζεται το υλικό, παρά μόνο γίνεται αναφορά σε περιεχόμενο που «πάει κόντρα στις ισλαμικές και κοινωνικές αξίες». «Η πλατφόρμα έχει ενημερωθεί για να αφαιρέσει το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή