Πένθος και στο βιβλίο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ επηρεάζει μεταξύ άλλων και τη βιομηχανία του βιβλίου και τον εκδοτικό κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας. Εκδοτικοί οίκοι αποφάσισαν να αναβάλουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους και μεγάλες ανακοινώσεις σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Ελισάβετ. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα που έχει κηρυχθεί αργία για τη Βρετανία και μέχρι τότε –σύμφωνα με το έγκυρο Bookseller– δεν θα ανακοινωθεί η βραχεία λίστα του βραβείου Polari, ο εκδοτικός οίκος Pan Macmillan δεν θα κάνει νέες μεγάλες ανακοινώσεις, ενώ δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν θα γίνει το συνέδριο της βρετανικής ένωσης βιβλιοπωλών, που είναι προγραμματισμένο για εκείνο το Σαββατοκύριακο. Πάντως, αρκετοί εκδοτικοί οίκοι ετοιμάζουν βιβλία για τη ζωή και το έργο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Μπολόνια «μεγαλώνει»

Η μεγαλύτερη έκθεση παιδικού βιβλίου στην Μπολόνια της Ιταλίας αποφάσισε φέτος να διευρύνει τα ηλικιακά της όρια και να δεχθεί και… μεγαλύτερους. Στο επαγγελματικό πρόγραμμα της έκθεσης και ειδικότερα στον τομέα των δικαιωμάτων, φέτος θα μπορούν να συμμετέχουν ατζέντηδες για βιβλία ενηλίκων. «Το να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες σε μια ολοένα και πιο διευρυμένη εκδοτική βιομηχανία είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τα γενέθλια της Μπολόνια», σημείωσε η Ελενα Παζόλι, διευθύντρια της έκθεσης, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της.

Απώλεια για τη λογοτεχνία

Ο Ισπανός συγγραφέας Χαβιέρ Μαρίας πέθανε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στη γενέτειρά του Μαδρίτη σε ηλικία 71 ετών. Εγραψε 16 μυθιστορήματα, διηγήματα και δοκίμια, ενώ το έργο του μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες και κυκλοφόρησε σε 60 χώρες. Ο Χαβιέρ Μαρίας σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία και δίδαξε σε πανεπιστήμια της Αγγλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ισπανίας. Από την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία με το μυθιστόρημα «Τα λημέρια του λύκου» το 1971 καθιερώθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς συγγραφείς του καιρού μας. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα βιβλία του «Ερωτοτροπίες», «Ετσι αρχίζει το κακό» και «Γράφοντας τις ζωές των άλλων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή