Επιστρέφοντας ebook στην Amazon

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «κόλπο» είχε αποκαλυφθεί σε ένα απλό βίντεο στο TikTok: ένα ebook της Amazon μπορούσε να επιστραφεί στην εταιρεία εντός επτά ημερών, ακόμη και αν είχε διαβαστεί ολόκληρο από τον αναγνώστη, ο οποίος έτσι έπαιρνε πίσω τα χρήματά του. Ωστόσο, η ιδιάζουσα αυτή μορφή «πειρατείας» επισημάνθηκε από την Ενωση Συγγραφέων της Αμερικής και η Amazon ανακοίνωσε ότι θα τροποποιήσει την πολιτική επιστροφών που εφαρμόζει. Συγκεκριμένα, όσοι αναγνώστες επιθυμούν να επιστρέψουν βιβλίο που έχουν διαβάσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, θα αιτιολογούν την απόφασή τους με σχετικό αίτημα στην Amazon, η οποία θα το αξιολογεί. Το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί έως το τέλος του χρόνου.

Η «Απνοια» στο Ζάτοπεκ

Μια ταμίας, ένας σεκιουριτάς, μια σολίστ, ένας πολιτευτής, αλλά και ένας ρακοσυλλέκτης, μια χάκερ, μια μάνατζερ και ένας διαχειριστής πολυκατοικίας, που όλοι τους προσπαθούν να βρουν άγνωστα κομμάτια του εαυτού τους σε μια μητρόπολη του άμεσου μέλλοντος, συνθέτοντας έτσι ένα υπαρξιακό παζλ που ρίχνει φως στις πολλές όψεις της ψυχικής μας διάστασης: να πώς θα μπορούσε να συνοψιστεί η συλλογή διηγημάτων του Νίκου Κουρμουλή με τίτλο «Απνοια», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κείμενα. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σήμερα στο βιβλιοπωλείο Ζάτοπεκ στην Καλλιθέα (8 μ.μ., Τσαλδάρη 209), όπου θα μιλήσουν οι συγγραφείς Νίκος Α. Μάντης και Μίνως Ευσταθιάδης. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Κυριακή Μπεϊόγλου.

Νοέλ Μπάξερ επί δύο

Το πρώτο μέρος, με τίτλο «Από δρυ παλιά κι από πέτρα», αφηγείται την ιστορία μιας σύγχρονης Πηνελόπης, από το Αϊδίνι και τη Σμύρνη, έως την Κύπρο, την Αθήνα και την Ινδία και με φόντο τις χαμένες πατρίδες. Το δεύτερο μέρος, «Η επιστροφή της Πηνελόπης. Οκτώ μέρες στη Σμύρνη», παρακολουθεί την ηρωίδα ενώ ταξιδεύει στη Σμύρνη έναν αιώνα μετά την Καταστροφή, κουβαλώντας ιστορίες από τη ζωή των προγόνων της στη χαμένη πολιτεία. Και τα δύο αποτελούν μέρος μιας μυθιστορηματικής διλογίας της Ελληνοβρετανίδας συγγραφέως Νοέλ Μπάξερ, που κυκλοφορεί από το Μεταίχμιο και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στον Ιανό (8.30 μ.μ., Σταδίου 24). Θα μιλήσουν ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος και η συγγραφέας Ελένη Κ. Τσαμαδού, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Καλλιτσάντση και Χαρούλα Παναγοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή