«Αόρατοι»: δουλεμένοι χαρακτήρες και αβίαστο γέλιο

«Αόρατοι»: δουλεμένοι χαρακτήρες και αβίαστο γέλιο

Μια ετερόκλητη παρέα προσφέρει υπηρεσίες… άλλοθι για εξωσυζυγικές περιπέτειες, μέχρι που κάτι πηγαίνει πολύ στραβά

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια επικίνδυνα σοβαρή… κωμωδία. Ετσι αυτοπροσδιορίζονται οι «Αόρατοι», η πρώτη κωμική σειρά της Cosmote TV, σε σκηνοθεσία και σενάριο (μαζί με τον Θωμά Νικολαΐδη) του Χάρη Μαζαράκη. Και είναι μια κωμωδία όντως αστεία, που προκαλεί ένα αναζωογονητικά ξαφνικό και αβίαστο γέλιο, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε παρακολουθώντας τα δύο πρώτα επεισόδια. Διαθέτει φρεσκάδα και ζωηράδα, αλλά όχι ελαφρότητα.

Δεν είναι μόνο κωμωδία καταστάσεων, δεν βασίζεται αποκλειστικά σε πυροτεχνήματα από αστείες ατάκες, δεν στήνει διαλόγους ανάμεσα σε αβανταδόρικες τραγελαφικές καρικατούρες για να εκβιάσει ένα ρηχό χάχανο. Η σειρά επιστρατεύει και αξιοποιεί ένα σύνολο από κωμικές καταστάσεις, ξεκαρδιστικούς διαλόγους, απρόσμενες συναντήσεις και δουλεμένες ερμηνείες χαρακτήρων, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη κωμωδία, που πατάει γερά στα πόδια της.

Ολα ξεκινούν από τον Τόλη (τον υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου), τον ψιλικατζή της γειτονιάς, που ζει με τη μητέρα του (Σόφη Ζαννίνου) και είναι αρκετά μόνος. Προς αναζήτηση φίλων, συλλαμβάνει την ιδέα μιας επιχείρησης που θα παρέχει άλλοθι σε παντρεμένους για εξωσυζυγικές περιπέτειες. Ο Τόλης εκμυστηρεύεται το πρότζεκτ του στον Μήτσο (Νίκος Πουρσανίδης), ιδιοκτήτη του βίντεο κλαμπ της περιοχής και –όπως πιστεύει– γεννημένο αρχηγό, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία και τη στελέχωση της ομάδας. Στρατολογεί τον συγκάτοικό του, έναν δειλό άνθρωπο και αποτυχημένο ηθοποιό, τον Αλεξ (Γιώργος Χρανιώτης), ο οποίος πηγαίνει από οντισιόν σε οντισιόν με εξαιρετική αποτυχία.

Την παρέα ή «σπείρα», κατά τον Χάρη Μαζαράκη, συμπληρώνουν η Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου), γραφίστρια και «ερωτική μετανάστρια» από την Πάτρα, και η Ρόξη (Γιούλικα Σκαφιδά), μια street performer με πτυχίο ψυχολογίας, που από πεποίθηση ζει στον δρόμο, με πιο πρόσφατη διεύθυνση κάτω από τις Τρεις Γέφυρες. Τιμητική θέση στη σπείρα έχει ο Ιάσονας, θείος της Ρόξης, ο επονομαζόμενος «Φελίνι» ή «μαέστρος», πρώην σκηνοθέτης και νυν ερημίτης, τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Πιατάς. Οι έξι τους θα πέσουν στα χέρια της αστυνομίας όταν βρίσκεται νεκρό ένα κορίτσι που κάπως είχε εμπλακεί στα σχέδια της συμμορίας.

Μέσα από το κρατητήριο θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της «crime comedy», όπως τη χαρακτηρίζει ο δημιουργός της, ο οποίος οραματίστηκε μια απαιτητική παραγωγή, που μπαίνει στην τηλεοπτική αρένα σε μια χρονιά όπου πληθώρα σειρών ανταγωνίζονται για μια θέση στο τηλεκοντρόλ. Αν τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς μπορούν να προσφέρουν ασφαλές δείγμα, οι συνήθεις ύποπτοι του Χάρη Μαζαράκη δεν πρόκειται να μείνουν «Αόρατοι».

Οι «Αόρατοι» κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στις 10 μ.μ., στο Cosmote Cinema1 HD.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή