«Σονάτα για Γάτες»: Μια έκθεση ζωγραφικής με επίκεντρο τα αγαπημένα αιλουροειδή

«Σονάτα για Γάτες»: Μια έκθεση ζωγραφικής με επίκεντρο τα αγαπημένα αιλουροειδή

Εκτός από τα 28 έργα με θέμα τις γάτες, η έκθεση της Σοφίας Λαμνάτου παρουσιάζει και επιλεγμένα έργα από τη συλλογή «Ψάρια» όπως επίσης και δύο νέα έργα από την έκθεση «Πέντε λεπτά από την Ομόνοια»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά έργων που αποτυπώνουν μέσα από γνωστά μοτίβα της Σοφίας Λαμνάτου, την ομορφιά και απόμακρη γοητεία του αγαπημένου τετράποδου, της γάτας. Η καλλιτέχνις παρουσιάζει τις ζωγραφιές της στη νέα έκθεση «Σονάτα για Γάτες» που εγκαινιάζεται στις 10 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Amalias 36.

Το πονηρό βλέμμα της γάτας του κήπου, το ράθυμο γουργούρισμα κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο του καλοκαιριού, το κρυφτό μέσα στις φυλλωσιές, το άραγμα στη θαλπωρή των μαξιλαριών του καναπέ, αποτυπώνονται μέσα από το τρυφερό βλέμμα της καλλιτέχνιδος, αποδίδοντας το ανήσυχο πνεύμα, τον ανεξάρτητο χαρακτήρα και τον συναισθηματικό κόσμο αυτών των ζώων. 

Όπως αναφέρει η ίδια η ζωγράφος «Είχα την τύχη να γεννηθώ σε ένα μεγάλο περιβόλι. Στην Αθήνα. Γύρω μου, όλα τα ζώα. Οι γονείς μου με έμαθαν να τα αγαπάω. Ιδίως τις γάτες. Με αυτές μεγάλωσα. Πάντα συντροφιά μου. Πάντα με ηρεμούσαν με το γουργουρητό τους. Με συντρόφευαν στον ύπνο μου, με έκαναν να γελάω με τα παιχνίδια τους. Μου έδιναν στιγμές απέραντης γαλήνης. Εκείνες μου έμαθαν να βλέπω τα χρώματα της ψυχής τους. Τους χρωστάω την έκθεση αυτή».

Εκτός από τα 28 έργα με θέμα τις γάτες, η έκθεση παρουσιάζει και επιλεγμένα έργα από τη συλλογή «Ψάρια» όπως επίσης και δύο νέα έργα από την έκθεση «Πέντε λεπτά από την Ομόνοια». 

«Σονάτα για Γάτες»: Μια έκθεση ζωγραφικής με επίκεντρο τα αγαπημένα αιλουροειδή-1
Από τη συλλογή «Σονάτα για Γάτες»

Σοφία Λαμνάτου

Η Σοφία Λαμνάτου σπούδασε στη σχολή Βακαλό με ειδικότητα σκηνογράφος ενδυματολόγος. Στη μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική χαρακτική, το σχέδιο υφασμάτων (εμπριμέ) και τη σκηνογραφία. Έχει παρουσιάσει πλήθος έργων εντός και εκτός συνόρων, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από πολύχρωμα σχηματικά μοτίβα και θέματα που προσεγγίζουν τις εμπειρίες και τις μνήμες της, είτε είναι οι Κυκλάδες, τόπος καταγωγής της, είτε το αστικό τοπίο της Αθήνας στο οποίο μεγάλωσε.  

INFO 

Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, 19:00-23:00
Διάρκεια Έκθεσης: 10-12 Οκτωβρίου, 12:00 – 20:00
Χώρος Έκθεσης: Amalias 36, Λεωφ. Βασ. Αμαλίας 36, 210 32 30 534

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή