Home Cinema: «Wednesday», «Ο τυφλός που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό»

Home Cinema: «Wednesday», «Ο τυφλός που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις δύο εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του στο Netflix, το «Wednesday», τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του οποίου σκηνοθέτησε ο Τιμ Μπάρτον, έγινε μία από τις δημοφιλέστερες σειρές της πλατφόρμας. Με συνολικά 752,5 ώρες προβολής από την πρεμιέρα στις 23/11, η σειρά βρίσκεται ήδη στην τρίτη θέση των αγγλόφωνων προγραμμάτων με την υψηλότερη θέαση στην πλατφόρμα. Η λίστα διαμορφώνεται με βάση την απήχηση μιας σειράς τις πρώτες 28 ημέρες που είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι το «σκοτεινό» αλλά απολαυστικό spinoff των ταινιών «Οικογένεια Ανταμς» έχει περιθώριο δύο εβδομάδων για να συνεχίσει την άνοδο προς την κορυφή. Την πρώτη θέση στη λίστα έχει η τέταρτη σεζόν του «Stranger Things», ενώ τη δεύτερη το «Monster – Dahmer: The Jeffrey Dahmer Story».

Από την ελληνική πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την ταινία «Ο τυφλός που δεν ήθελε να δει τον Τιτανικό» του Φινλανδού σκηνοθέτη Τέμου Νίκι. Ενα φιλμ που συνδυάζει το χιούμορ με τη συγκίνηση αλλά και τις αξιοπρόσεκτες ερμηνείες – ειδικά αυτή του πρωταγωνιστή Πέτρι Ποϊκολάινεν. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Γάκο είναι ανάπηρος και τυφλός, καθηλωμένος στο αμαξίδιό του. Μιλάει σε καθημερινή βάση στο τηλέφωνο με τη Σίρπα με την οποία είναι ερωτευμένος αλλά δεν έχει συναντήσει ποτέ. Οταν μαθαίνει ότι χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του, αποφασίζει να ταξιδέψει για να τη δει από κοντά.

Eχουν περάσει 20 χρόνια από το φινάλε της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς καταστάσεων «Τα φιλαράκια». Ωστόσο, ο Μάθιου Πέρι δηλώνει μέχρι και σήμερα ότι δεν έχει παρακολουθήσει τον εαυτό του στον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ, καθώς τα γυρίσματα ήταν για τον ίδιο μια οδυνηρή εμπειρία. Και αυτό γιατί στη διάρκεια των 10 χρόνων που βρισκόταν στο πλατό, ο ηθοποιός έδινε μάχη με τον εθισμό και το αλκοόλ. Αυτό δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο δίκτυο CBC, μια εμφάνιση που έκανε ενάμιση μήνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing». «Δεν παρακολουθούσα τη σειρά επειδή θυμόμουν σε τι κατάσταση βρισκόμουν όσο περνούσαν τα επεισόδια», είπε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT