Γιορτινές περιηγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη

Γιορτινές περιηγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη

Εκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου ανοίγει τα Χριστούγεννα τις πόρτες της στο κοινό σε Αθήνα και περιφέρεια, προσκαλώντας το σε γιορτινές περιηγήσεις στο πνεύμα των ημερών.

Στο κεντρικό κτίριο της Πινακοθήκης, ένα πρόγραμμα σε σύμπραξη με τις συχνότητες της ΕΡΑ περιμένει επισκέπτες αλλά και ακροατές την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η ΕΡΤ συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ΕΠΜΑΣ με τα τρία μουσικά ραδιόφωνά της, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και το Kosmos 93,6 και τους παραγωγούς τους, που για έξι ώρες θα εκπέμπουν ζωντανά από το φουαγιέ της Εθνικής Πινακοθήκης, μεταδίδοντας το γιορτινό μήνυμα παντού.

Eνόψει των Χριστουγέννων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Η προσκύνηση των ποιμένων» και «Η Γέννηση» προτείνουν θεματικές ξεναγήσεις για οικογένειες με παιδιά από 3 έως 12 ετών, που μυούν μικρούς και μεγάλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων, όπως αποτυπώθηκε από ορισμένους από τους σπουδαιότερους δημιουργούς, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τον Πάμπλο», τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν το συναρπαστικό σύμπαν του Πάμπλο Πικάσο.

Μετρώντας δε αντίστροφα για τη γιορτινή ημέρα των Χριστουγέννων, ο κύκλος των θεματικών ξεναγήσεων συνεχίζεται με ένα ταξίδι στον χρόνο υπό τον τίτλο «Θρησκευτική ζωγραφική» στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Αντώνης Κομνηνός», αλλά και στις μόνιμες συλλογές. Από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και τη «Συναυλία των Αγγέλων» (1608-1614), που αναγγέλλει το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, έως και τον σύγχρονό μας Στήβεν Αντωνάκο και το «Λευκό εικονοστάσιο» (2003), θα δούμε με ποιον τρόπο μεγάλοι καλλιτέχνες αποτύπωσαν και αποτυπώνουν στα έργα τους με μοναδικό τρόπο τη Γέννηση, τους Μάγους και τη μαγεία των Χριστουγέννων, παρόλο που τα υλικά και οι μορφές με το πέρασμα των αιώνων έχουν αλλάξει.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών στο πωλητήριο της ΕΠΜΑΣ θα γίνεται μεγάλο bazaar με παλαιότερες αλλά και νέες εκδόσεις σε τιμές έως και 70% χαμηλότερες. Σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους αναμένεται, όμως, και στα παραρτήματα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη (12-22 Δεκεμβρίου) και στο Ναύπλιο (17-18 Δεκεμβρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή