Μουσική, ταινίες, βιβλία: Τα αγαπημένα του Μπαράκ Ομπάμα για το 2022

Μουσική, ταινίες, βιβλία: Τα αγαπημένα του Μπαράκ Ομπάμα για το 2022

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δημοσίευσε για άλλη μια χρονιά τις λίστες του κι όπως φαίνεται φέτος είχε πολλά να ξεχωρίσει: από τη νέα ταινία του Σπίλμπεργκ μέχρι το βιβλίο…της Μισέλ Ομπάμα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μουσική, ταινίες, βιβλία, αυτά τα πράγματα μετράνε», έλεγε κάποτε ο κεντρικός ήρωας του «High Fidelity» του Νικ Χόρνμπι, κάτι που όπως φαίνεται ο Μπαράκ Ομπάμα δεν άφησε να πέσει κάτω. 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, λοιπόν, όπως κάθε πιστός της ποπ κουλτούρας, στο τέλος κάθε χρονιάς οργανώνει όσα άκουσε, είδε, διάβασε και τελικά ξεχώρισε σε λίστες τις οποίες και δημοσιεύει. 

Έτσι, λοιπόν, πριν λίγες μέρες, ο Ομπάμα δημοσίευσε τις λίστες με τα αγαπημένα του τραγούδια, τις αγαπημένες του ταινίες και τα αγαπημένα του βιβλία από τη χρονιά που φεύγει.

Ως συνήθως, οι λίστες του Ομπάμα δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τις «επίσημες» λίστες μέσων που κυκλοφορούν εκεί έξω. Στη μουσική του λίστα, για παράδειγμα, βλέπουμε πως φέτος άκουσε πολύ Κέντρικ Λαμάρ, Lizzo, Μπιγιονσέ αλλά από τις επιλογές του δεν έλειψε και ο Bad Bunny, μεταξύ πολλών άλλων. 

Όσον αφορά τις κινηματογραφικές προτιμήσεις του 61χρονου, σε αυτές χωρούν από την πρόσφατη αυτοβιογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «The Fabelmans» μέχρι την ταινία-φαινόμενο για την καριέρα του Τομ Κρουζ «Top Gun: Maverick» κι από το φρενήρες «Everything, Everywhere, All At Once» των Ντον Κουάν και Ντάνιελ Σέινερτ μέχρι το ντοκιμαντέρ «Descendant» -όσον αφορά το τελευταίο, δεν κρύβει αστειευόμενος πως ενδέχεται να είναι θετικά προδιατεθειμένος, μιας και πρόκειται για μία παραγωγή της Higher Ground, της εταιρείας παραγωγής που ο Μπαράκ Ομπάμα ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Μισέλ. 

Και στη λίστα των βιβλίων του, βέβαια, δεν έλειψαν αντίστοιχες επιλογές, μιας και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται και το φετινό αυτοβιογραφικό βιβλίο της συζύγου του και πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, «The Light We Carry». 

Όπως και να ‘χει, με μια μικρή μελέτη στις λίστες του Μπαράκ Ομπάμα το σίγουρο είναι ότι κάτι καλό (ή και πολύ καλό) θα «τσιμπήσετε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή