Φιλίπο Μπερναντίνι: Κλέφτης του πάθους

Φιλίπο Μπερναντίνι: Κλέφτης του πάθους

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ένα «φλογερό πάθος» να νιώσει σαν ένας επαγγελματίας εκδότης ισχυρίζεται ότι διακατεχόταν ο Ιταλός Φιλίπο Μπερναντίνι, ο οποίος πλάσαρε τον εαυτό του ως ατζέντη και εκδότη σε συγγραφείς προκειμένου να αποκτήσει τα χειρόγραφα των νέων βιβλίων τους πριν αυτά εκδοθούν. Στην κατάθεσή του –που αποκάλυψε η ιστοσελίδα The Bookseller– ο Μπερναντίνι δεν σκόπευε να διαρρεύσει το περιεχόμενο των βιβλίων, αλλά «να τα κρατήσει κοντά του». Στην παγίδα του είχαν πέσει συγγραφείς όπως η Μάργκαρετ Ατγουντ (φωτ.), η Σάλι Ρούνεϊ και ο Ιαν Μακ Γιούαν. Ο Μπερναντίνι παραδέχθηκε την ενοχή του για απάτη κατ’ εξακολούθηση τον Ιανουάριο, σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, και αποδέχθηκε την κλοπή περισσότερων των 1.000 χειρογράφων.

Ελληνική παρουσία στην Μπολόνια

Με είκοσι εκδηλώσεις, επτά προβολές ταινιών, δύο εκθέσεις και μία αποστολή που περιελάμβανε 14 Ελληνες συγγραφείς, μεταφραστές και εικονογράφους και πάνω από 120 εκδότες, το υπουργείο Πολιτισμού οργάνωσε την εκπροσώπηση της Ελλάδας, που είχε τον τίτλο της τιμώμενης αγοράς στη Διεθνή Εκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια. Το ελληνικό περίπτερο φιλοξένησε περισσότερους από 1.000 τίτλους βιβλίων, καθώς και τις εκθέσεις ελληνικών λογοτεχνικών comics, σε επιμέλεια της Comicdom CON Athens, και Ελλήνων εικονογράφων παιδικών βιβλίων, σε επιμέλεια της illustradays Team.

Βιβλιοθήκες του μέλλοντος

Μετά τον θεσμό «Biblioteca nel metrο» (Βιβλιοθήκη στο μετρό), το Μιλάνο εγκαινιάζει έναν ακόμη νεωτερισμό: την εγκατάσταση θυρίδων και κουτιών ασφαλείας σε διάφορα σημεία της πόλης, έτσι ώστε η τεχνολογία να συγχωνευθεί με τον πολιτισμό για να δημιουργήσει νέες μορφές χρήσης και μάθησης. Τα «έξυπνα ντουλάπια» επιτρέπουν στους χρήστες να πάρουν τα βιβλία που έχουν κρατήσει οποιαδήποτε στιγμή πέραν των ωρών λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Προσφέρουν επίσης δυνατότητα δανεισμού CD, DVD, audio books και περιοδικών. Τα νέα «έξυπνα ντουλάπια» έχουν εγκατασταθεί ήδη στη βιβλιοθήκη Gallaratese –μέσα στο εμπορικό κέντρο Bonola– και στη βιβλιοθήκη Accursio. Επιπλέον, ενεργοποιούνται επτά κουτιά επιστροφής σε άλλα σημεία της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή