Διεθνής «Μήδεια» στην Επίδαυρο

Διεθνής «Μήδεια» στην Επίδαυρο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία παγκόσμια πρεμιέρα, τρεις παραστάσεις από τις κρατικές σκηνές, δύο συμπαραγωγές με το Φεστιβάλ Αθηνών και δύο ιδιωτικές παραγωγές περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα της Επιδαύρου, που ανακοινώθηκε προχθες διαδικτυακά λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του βερολινέζικου θεάτρου Volksbuhne, Φρανκ Κάστορφ, θα σκηνοθετήσει τη Στεφανία Γουλιώτη, τον Αινεία Τσαμάτη κ.ά. στη διεθνή πρεμιέρα της «Μήδειας» (21-22 Ιουλίου), ενώ η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Κατερίνα Ευαγγελάτου, θα παρουσιάσει μαζί με το Εθνικό Θέατρο τον «Ιππόλυτο» (7-8 Ιουλίου), στη διανομή του οποίου βρίσκουμε τους Μαρία Σκουλά, Γιάννη Τσορτέκη και Ορέστη Χαλκιά.

Η κωμωδία που θα κατεβάσει φέτος στην Επίδαυρο το Εθνικό Θέατρο (το οποίο μεταφέρει το αθηναϊκό του πρόγραμμα από την 1η Απριλίου κι έπειτα λόγω των καταλήψεων) είναι οι «Σφήκες» του Αριστοφάνη (14-15 Ιουλίου), σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου με τους Θοδωρή Σκυφτούλη, Εμιλυ Κολιανδρή κ.ά.

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη (18-19 Αυγούστου), σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη και με τις ερμηνείες των Ρούλας Πατεράκη, Αντώνη Καφετζόπουλου κ.ά., ενώ στις συμπαραγωγές θα δούμε τα αριστοφανικά «Βατράχια» (28-29 Ιουλίου) σε σκηνοθεσία Εφης Μπίρμπα, καθώς και τον «Οιδίποδα επί Κολωνώ» (4-5 Αυγούστου), με σκηνοθέτη τον Γιώργο Σκεύα και πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό.

Η Ιώ Βουλγαράκη σκηνοθετεί «Εκάβη» του Ευριπίδη (11-12 Αυγούστου) και ο Σίμος Κακάλας καθοδηγεί τον Γιάννη Στάνκογλου στον «Οιδίποδα τύραννο» (25-26 Αυγούστου). Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί στις 3 Απριλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή