Από τη Γαλλία μέχρι την Κίνα ο «Αριστοτέλης»

Από τη Γαλλία μέχρι την Κίνα ο «Αριστοτέλης»

Διεθνή πορεία ξεκίνησε το graphic novel «Αριστοτέλης» των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου (εκδ. Ικαρος, 2022) στους έξι μήνες της κυκλοφορίας του

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνή πορεία ξεκίνησε το graphic novel «Αριστοτέλης» των Τάσου Αποστολίδη και Αλέκου Παπαδάτου (εκδ. Ικαρος, 2022) στους έξι μήνες της κυκλοφορίας του.

Το καλογραμμένο και άρτιο αισθητικά κόμικς, που αφηγείται τη ζωή του Σταγειρίτη φιλοσόφου, κυκλοφορεί ήδη στα γαλλικά από τον εκδοτικό οίκο Dargaud, τους εκδότες του Αστερίξ, ενώ, όπως μας πληροφορεί ο Ικαρος, μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει σε ακόμη επτά γλώσσες: αγγλικά (Europecomics), γερμανικά (Carlsen), κινεζικά (Guomai Culture), τουρκικά (Kara Karga), πορτογαλικά (Gradiva), ισπανικά και κορεατικά.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της εγχώριας εκδοτικής παραγωγής, που βλέπουμε σπάνια και θυμίζει εποχές «Logicomix» των ιδίων εκδόσεων. Οχι άδικα όμως, καθώς στις 200 σελίδες του «Αριστοτέλη» οι δημιουργοί του κατάφεραν να χωρέσουν εκλαϊκευμένα τις βασικές έννοιες της αριστοτελικής φιλοσοφίας (Λογική, Φύση, Ηθική, Πολιτική) για μια πρώτη γνωριμία με τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Ο στοχαστής που έχει επηρεάσει τη δυτική σκέψη και το έργο του μελετάται ακόμη από Ελληνες και ξένους ειδικούς, παρουσιάζεται αδύνατος, με κοντά μαλλιά, μικρά μάτια και λεπτά άκρα, και δίνεται έμφαση στην ανθρώπινη πλευρά του· δεν ήταν εύκολο να τριγυρνάς ως αυτοεξόριστος Μακεδόνας την Αθήνα, να προσπαθείς να κατανοήσεις τον κόσμο και να διδάξεις. Οι διάλογοι έχουν γραφτεί με γλώσσα καθημερινή και αρκετές δόσεις χιούμορ, που δίνουν «ανάσες» στον αναγνώστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή