Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (28/06)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (28/06)

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται η έκθεση της Ακαδημίας Αθηνών «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης επιστρέφει στην Ακαδημία Αθηνών» και στη σημερινή προγραμματισμένη εκδήλωση εκτός από την εκφώνηση ομιλιών θα προβληθεί το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με τίτλο «Mauthausen» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά και Αρίσταρχου Παπαδανιήλ, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ανατολική Αίθουσα Μεγάρου Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28, στις 19.00.

Εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Σάσας Στρέσνα με υλικό από εικονογραφήσεις σοβιετικών σχολικών βιβλίων που μεταπλάθει σε ζωγραφική γλώσσα, με τίτλο «Devon Loch». Kalfayan Galleries, Χάρητος 11 Κολωνάκι, στις 19.00 μέχρι τις 22.00. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 16 Σεπτεμβρίου.

Στο «Συνειδητό σώμα» είναι αφιερωμένο το Dance Days Chania (φωτογραφία) για τη 13η διοργάνωσή του. Η διοργάνωση θα παρουσιάσει 17 παραστάσεις, 12 σεμινάρια αλλά και εκθέσεις. Το σύνολο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην παλιά πόλη των Χανίων. Για το πλήρες πρόγραμμα στο dancedays.gr.

Την ιδανική στιγμή, λίγο μετά τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, τα δραματοποιημένα αναλόγια του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η πρώτη παράστασή του «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» ξεκινάει σήμερα στο πλαίσιο των «Αγάπης αγώνες» του Εκτορα Λυγίζου. Συμμετέχουν οι Μάνος Βαβαδάκης, Εύα Βλασσοπούλου, Γιώργος Ζιάκας, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Γιώργος Ηλιόπουλος, Βίκυ Κυριακουλάκου, Εκτορας Λυγίζος. Στις 20.30.

Παρουσίαση του βιβλίου της Αστερόπης Λαζαρίδου με τίτλο «Η Ηρα δεν ήταν ζηλιάρα». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Κωνσταντίνος Μοστράτος, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Κώστας Μπερικόπουλος. Cafe στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12 στις 20.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT