«Διεθνής» Ανδρος διά χειρός Παντελή Βούλγαρη

«Διεθνής» Ανδρος διά χειρός Παντελή Βούλγαρη

Σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 9η χρoνιά η Ανδρος υποδέχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου από τις 30 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου 2023, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη. Στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας θα φιλοξενηθούν μερικές από τις πιο σημαντικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες του καλοκαιριού, καθώς και καλλιτεχνικές δράσεις των τοπικών φορέων.

Κατά σειρά θα βρεθούν στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους θεατές, κατοίκους και επισκέπτες της Ανδρου οι: Μανώλης Μητσιάς, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γρηγόρης Βαλτινός, Πάνος Βλάχος, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Χρήστος Γρίμπας, Στέφανος Κορκολής, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννης Στάνκογλου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καταλειφός, η παιδική σκηνή του Δημήτρη Αδάμη καθώς και ο Μουσικός Σύλλογος Ανδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), ο ερασιτεχνικός θίασος Αλαλούμ και πολλοί άλλοι.

Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει η προβολή των ταινιών μικρού μήκους που επιμελείται ο Παντελής Βούλγαρης με τίτλο «Παλιοί Φίλοι – Πρώτες Εικόνες» και θα πραγματοποιηθεί στο Σινέ Αυλή της Κινηματογραφικής Λέσχης Ανδρου. Η διοργάνωση του Φεστιβάλ γίνεται από την ΑΜΚΕ «Φίλοι Φεστιβάλ Ανδρου», με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και του Δήμου Ανδρου.

Οπως γράφει στο σημείωμά του ο Παντελής Βούλγαρης: «Πολλές οι ενδιαφέρουσες προτάσεις για συμμετοχή στο Φεστιβάλ και φέτος, 9η χρονιά της διοργάνωσης. Επιλέξαμε με συνδυασμό πολλών κριτηρίων με στόχο τη δημιουργία ενός ποιοτικού και συνάμα ελκυστικού για τους θεατές προγράμματος.

Εμειναν απέξω κάμποσες όμορφες δουλειές, μακάρι ο Αύγουστος να χωρούσε περισσότερες. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν περάσει από το πέτρινο θέατρο σχεδόν όλα τα σημαντικά καλλιτεχνικά σχήματα, σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι ηθοποιοί, μουσικοί και γενικά άνθρωποι της τέχνης. Χάρη στο Φεστιβάλ, η Ανδρος έπαψε να στερείται τέτοιες παραστάσεις, μπήκε στον χάρτη του πολιτιστικού καλοκαιριού ανά την Ελλάδα». Η προπώληση ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου στο http://www.ticketservices.gr και από τις 23 Ιουλίου εισιτήρια θα πωλούνται και από το ταμείο του θεάτρου.

Πληροφορίες www.festivalandros.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή