Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (28/07)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (28/07)

Εγκαίνια των Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα ταξίδι στον τόπο όπου έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι το «Μυστήριο 35 Πέρσες. Το ταξίδι στο πεδίο των ψυχών». Η περφόρμανς που ξεκινάει από το λιμάνι του Περάματος Μεγαρίδος με τη δύση του ηλίου, συνεχίζεται σε ένα πλοίο προς Σαλαμίνα, και τέλος, όταν πέσει η νύχτα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού. Σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς. Σαλαμίνα / Εν πλω. Σημείο συνάντησης: Λιμάνι ferry boat Περάματος Μεγαρίδος, προσέλευση 19.15.

Εγκαίνια των Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Σήμερα στις 21.00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στην κεντρική σκηνή το Πιάνο Τρίο Isimsiz, με έργα Χάιντν, Κόρνγκολντ και Μπραμς. Το Σάββατο στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης στις 20.30, με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά μπαρόκ μουσικής με τους Ex Silentio: Les elements. Την Κυριακή, η νεαρή πιανίστα Αγγελική Γιαννοπούλου (φωτογραφία) θα βρίσκεται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, στις 18.00.

Περιοδεία με την επιτυχημένημουσική παράσταση «Mαζί» πραγματοποιούν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη οι οποίες θα εμφανιστούν απόψε στο άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Γιορτές Νερού», στις 21.00.

Ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου το συνέδριο που διοργανώνουν ο Δήμος Ιεράπετρας και οι εκδόσεις Κέδρος με θέμα το ποιητικό έργο του Μανόλη Πρατικάκη με τίτλο «Καταπρόσωπο στην Οστρια»: Εντοπιότητα και οικουμενικότητα στην ποίηση του Μανόλη Πρατικάκη. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει οnline ή στην κεντρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Ιεράπετρα, Κρήτη, πληροφορίες στο [email protected].

Από το καλοκαίρι, τον καιρό της σχόλης, παίρνει τον τίτλο της η ομαδική έκθεση στην γκαλερί «Ερση», «Αστική Σχόλη», με έργα των Βασιλείου, Γαΐτη, Γρύσπου, Γραμματόπουλου, Δέρπαπα, Καρά, Κουρσάρη, Μάιπα, Μυταρά, Πιερράκου, Τσίγκου, Τσιρογιάννη, Φασιανού. Κλεομένους 4, Κολωνάκι, έως τις 30/9.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT