Τετάρτες στο Εϋνάρδειο

Ξεκινάει ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων στην Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας με πρώτη καλεσμένη τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη (2/8) για το βιβλίο της «Εμμανουήλ και Αικατερίνη: Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια» (εκδ. Καστανιώτης)

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων στην Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας με πρώτη καλεσμένη τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη (2/8) για το βιβλίο της «Εμμανουήλ και Αικατερίνη: Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια» (εκδ. Καστανιώτης). Στον κύκλο «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο», ακολουθούν η Στέλλα Παναγιωτοπούλου (9/8) για το βιβλίο της «Ιων ο Κύων: Περί συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων» (εκδ. Ικαρος), η παρουσίαση του τεύχους της «Αιγιναίας» (16/8) με θέμα την ενάλια ανασκαφή στο αρχαίο λιμάνι του νησιού, η διάλεξη της αρχαιολόγου και διευθύντριας του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κάτιας Σπορν (23/8) για τον αρχαιολόγο Γαβριήλ Βέλτερ (1890-1954). Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την παρουσίαση του ανανεωμένου «Ανήφορου» του Νίκου Καζαντζάκη από τις εκδόσεις Διόπτρα (30/8) και τους Βίκυ Κατσαρού (μεταγραφή χειρογράφου και επιμέλεια κειμένου), Γιάννη Καρλόπουλο (σχεδιασμός βιβλίου και καλλιτεχνική επιμέλεια) και Φιλήμονα Πατσάκη (υπεύθυνος εκδοτικού σχεδιασμού).

Υπό έρευνα η συγχώνευση

Επίσημη έρευνα αρχίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επικείμενη συγχώνευση των δύο γαλλικών ομίλων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, της Vivendi που κατέχει τον εκδοτικό οίκο Editis και της Lagardere με ναυαρχίδα τις εκδόσεις Hachete. Η Vivendi, ιδιοκτήτρια επίσης του τηλεοπτικού σταθμού Canal+, κατέχει ήδη το 57,35% της Lagardere και έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να εξαγοράσει τις υπόλοιπες μετοχές της εταιρείας υπό την προϋπόθεση να βγάλει από το χαρτοφυλάκιό της τον Editis για να μη δημιουργηθούν συνθήκες μονοπωλίου στον χώρο των εκδόσεων και του βιβλίου. Ωστόσο, η Κομισιόν ανοίγει έρευνα μετά την πρόσληψη ενός νέου αρχισυντάκτη με ακροδεξιές απόψεις σε μια εφημερίδα της Lagardere, μιας και η τοποθέτησή του θεωρείται ότι έγινε με ευθεία εμπλοκή της Vivendi και παραβιάζει τους κανόνες συγχωνεύσεων.

Ποίηση και ζωγραφική

Από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Σπύρου Κατσίμη με τίτλο «Η διαδρομή». Στο βιβλίο του Κερκυραίου ποιητή, ζωγράφου και δημοσιογράφου παρουσιάζονται 240 ποιήματα και 52 ζωγραφικοί πίνακες που φιλοτέχνησε ο ίδιος. Από το 1952, οπότε εμφανίστηκε στα γράμματα, έχει εκδώσει 20 ποιητικές συλλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή