Η Πάτμος της κλασικής μουσικής

Η Πάτμος της κλασικής μουσικής

Μια συντονισμένη προσπάθεια κάνει το νησί της Πάτμου να μπει στον χάρτη των καλοκαιρινών διοργανώσεων κλασικής μουσικής που πραγματοποιούνται στα ελληνικά νησιά, ανακοινώνοντας το δεύτερο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου με πέντε συναυλίες αναγνωρισμένων μουσικών

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συντονισμένη προσπάθεια κάνει το νησί της Πάτμου να μπει στον χάρτη των καλοκαιρινών διοργανώσεων κλασικής μουσικής που πραγματοποιούνται στα ελληνικά νησιά, ανακοινώνοντας το δεύτερο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου με πέντε συναυλίες αναγνωρισμένων μουσικών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου 2023, περιλαμβάνει κορυφαία έργα των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μπραμς, Μέντελσον, Σούμαν και Ντβόρζακ, καθώς και λιγότερο γνωστές αλλά συναρπαστικές συνθέσεις των Αρμενίων συνθετών Μπαγκντασαριάν και Μανσουριάν, και σε διεθνή πρεμιέρα δύο τραγούδια του Ιταλού συνθέτη Ματέο Ρουμπινί που θα ερμηνεύσει η μέτζο-σοπράνο Αγγελική Καθαρίου.

Οπως μαθαίνουμε από το φεστιβάλ, την ιδέα της διοργάνωσης είχαν οι Ιταλοί μουσικοί Ρομπέρτο Προσέντα και η σύζυγός του Αλεσάντρα Αμάρα, οι οποίοι μαζί με τον Μάσιμο Φίνο, ιδρυτή της Opera Barga στην Τοσκάνη, και την υπεύθυνη συντονισμού Νάντα Γερουλάνου συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα ετήσιο μουσικό γεγονός που γιορτάζει την ομορφιά της Πάτμου με ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους όσοι γνωρίζουν και αγαπούν το ιερό νησί του Αιγαίου. «Αυτό το φεστιβάλ γεννήθηκε από την αγάπη για το νησί που το φιλοξενεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Πάτμου APS, Τζουλιέλμο Μπράιντα ντι Σολέτο.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στον γραφικό οικισμό της Σκάλας, στο Πνευματικό Κέντρο «Πάτμιον» και στον μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας, ο οποίος αναπτύσσεται γύρω από το επιβλητικό καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στην πλατεία της Παναγίας Διασώζουσας του 1599.

Συμμετέχουν το κουαρτέτο Adorno και οι καλεσμένοι σολίστ και μουσικοί Αλεσάντρα Αμάρα, Αλεσάντρο Καρμπονάρε, Σίλβια Καρέντου, Κριστόφ Κόιν, Μάικλ Γκάτμαν, Ανους Νικογκοσιάν, Μάγια Ογκανιάν, Ρομπέρτο Προσέντα, Ματεό Ρουμπινί, Ζινγκ Ζάο.

Οι συναυλίες είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλη την κοινότητα του νησιού. Κράτηση θέσης για τις συναυλίες γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.patmoschambermusicfestival.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή