Με Κάλλας και βιεννέζικη μουσική το φεστιβάλ της Ρόδου

Με Κάλλας και βιεννέζικη μουσική το φεστιβάλ της Ρόδου

Σε μια ευαίσθητη στιγμή για τη Ρόδο, η οποία φέτος δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές, το διεθνές φεστιβάλ του νησιού θα προσφέρει μια πολιτιστική ανάσα κλασικής μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2023

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ευαίσθητη στιγμή για τη Ρόδο, η οποία φέτος δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές, το διεθνές φεστιβάλ του νησιού θα προσφέρει μια πολιτιστική ανάσα κλασικής μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα ξεκινήσει με την κορυφαία ορχήστρα μουσικής δωματίου, τη Vienna Chamber Orchestra, σε μια συναυλία στις 8 Σεπτεμβρίου. Η ορχήστρα ιδρύθηκε πριν από περίπου 75 χρόνια και εκτός από τις τακτικές εμφανίσεις της στη γνωστή αίθουσα μουσικής της Βιέννης «Musikverein», στο θέατρο και στην όπερα της πόλης και στο περίφημο Vienna Konzerthaus, έχει εμφανιστεί στα πιο σημαντικά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους εντός και εκτός της Ευρώπης. Αποτελούμενη από διακεκριμένους μουσικούς με σπάνια μουσικά όργανα (Στραντιβάριους και Aμάτι), θα αφιερώσουν στο διεθνές κοινό του φεστιβάλ έργα σπουδαίων συνθετών.

Στις 10 του μηνός, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ένα γκαλά όπερας αφιερωμένο στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας με τη σύμπραξη διεθνών λυρικών τραγουδιστών. Η σοπράνο Ελένη Καλένος και η μέτζο Βιολέτα Ραντομίρσκα θα τραγουδήσουν άριες της Κάλλας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λέο ΜακΦαλ. Το φετινό αφιέρωμα έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού το 2023 έχει ανακηρυχθεί «Ετος Κάλλας» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της διάσημης σοπράνο.

Ο «Βαφτιστικός»

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί σε μορφή κοντσερτάντε ο «Βαφτιστικός», η γνωστή οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Ενα έργο με πανέμορφες μελωδίες, συναρπαστική θεατρική πλοκή και ξεκαρδιστικές χιουμοριστικές σκηνές θα παρουσιαστεί συνοδεία πιάνου, με την πρόζα και τα δημοφιλή τραγούδια που άντεξαν στον χρόνο. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η συναυλία λήξης του φεστιβάλ με Ελληνες και ξένους δημιουργούς. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ, του ΕΟΤ, της γ.γ. Αιγαίου και της UNESCO.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT