Το θρυλικό Studio Ghibli πουλήθηκε – Δεν βρέθηκε διάδοχος του Μιγιαζάκι

Το θρυλικό Studio Ghibli πουλήθηκε – Δεν βρέθηκε διάδοχος του Μιγιαζάκι

«Με τον σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι τώρα 82 χρόνων και τον παραγωγό Τόσιο Σουζούκι 75, το Studio Ghibli παλεύει προ πολλού με το ζήτημα των διαδόχων»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβληματικό στούντιο κινουμένων σχεδίων Studio Ghibli, που έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα κινηματογραφικά διαμάντια όπως «Ο Γείτονάς μου ο Τότορο» και το οσκαρικό «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων», πουλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV, καθώς δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί διάδοχος του θρυλικού συνιδρυτή και σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι. 

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών συνεδρίασαν χθες, Πέμπτη, και ενέκριναν τη μεταβίβαση μετοχών της Studio Ghibli από τη Nippon TV, καθιστώντας τη θυγατρική του τηλεοπτικού δικτύου. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν. 

«Με τον σκηνοθέτη Χαγιάο Μιγιαζάκι τώρα 82 χρόνων και τον παραγωγό Τόσιο Σουζούκι 75, το Studio Ghibli παλεύει προ πολλού με το ζήτημα των διαδόχων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Το θρυλικό Studio Ghibli πουλήθηκε – Δεν βρέθηκε διάδοχος του Μιγιαζάκι-1
Ο Μιγιαζάκι με φόντο ένα από τα υπέροχα πλάσματα της φαντασίας του, Πόνιο. – Φωτ.: ΑΡ

«Το Nippon TV θα προστατεύσει σταθερά τη “δεξιοτεχνία και τις αξίες του εμπορικού σήματος”, ενώ “σκοπεύει να τιμήσει την αυτονομία του Studio Ghibli”, ώστε να μπορεί να “επικεντρωθεί στη δημιουργία ταινιών”» αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο. 

Oπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο μεγαλύτερος γιος του Μιγιαζάκι, κι ο ίδιος σκηνοθέτης άνιμε, είχε «επανειλημμένα» προταθεί ως πιθανός διάδοχος του πατέρα του, αλλά είχε «απορρίψει την ιδέα, υποστηρίζοντας πως θα ήταν δύσκολο γι′ αυτόν να αναλάβει την Ghibli μόνος του και ότι θα ήταν καλύτερα να αφήσει το μέλλον της Ghibli σε κάποιον άλλον. 

Το θρυλικό Studio Ghibli πουλήθηκε – Δεν βρέθηκε διάδοχος του Μιγιαζάκι-2
Στιγμιότυπο από την ταινία του 2023 «The Boy And The Heron». – Φωτ.: ΑΡ

Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του δημιουργού άνιμε Χαγιάο Μιγιαζάκι πως θα συνταξιοδοτηθεί, αυτό –ευτυχώς– δεν έχει συμβεί έως τώρα. Ο διάσημος δημιουργός άνιμε παρουσίασε προσφάτως τη νέα του ταινία «The Boy and the Heron». 

Παρά τις επίμονες φήμες για συνταξιοδότησή του, το στέλεχος του Studio Ghibli, Τζουνίτσι Νισιόκα, διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να μην ισχύει ούτε τώρα. 

Oπως αποκάλυψε ο Νισιόκα, ο θρυλικός σκηνοθέτης ταινιών κινουμένων σχεδίων μπορεί να μην πήρε τη συνταξιοδότηση πολύ σοβαρά – σίγουρα όχι τόσο σοβαρά όσο τα μέσα ενημέρωσης.

«Aλλοι λένε ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία του ταινία, αλλά δεν αισθάνεται καθόλου έτσι», αποσαφήνισε το στέλεχος του Studio Ghibli, συνιδρυτής του οποίου είναι ο Μιγιαζάκι.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή