Ο Σαλμάν Ρουσντί έκανε βιβλίο την επίθεση

Ο Σαλμάν Ρουσντί έκανε βιβλίο την επίθεση

Εχει το θάρρος να το κάνει, και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που η θρησκευτική μισαλλοδοξία έχει πάλι τραγικά γιγαντωθεί

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει το θάρρος να το κάνει, και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που η θρησκευτική μισαλλοδοξία έχει πάλι τραγικά γιγαντωθεί. Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί ανακοίνωσε ότι έγραψε βιβλίο για την απόπειρα δολοφονίας του με τίτλο «Knife» (Μαχαίρι) και θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου του 2024 από τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House. Ο 76χρονος πολυβραβευμένος συγγραφέας, ινδικής καταγωγής, δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα βιβλίο που είχε ανάγκη να γράψει. «Ηταν ένας τρόπος να αναλάβω την ευθύνη τού τι συνέβη και να απαντήσω στη βία με τέχνη». Ο πλήρης τίτλος του σχετικά ολιγοσέλιδου αυτοβιογραφικού έργου είναι «Knife: Meditations After an Attempted Murder» και, βεβαίως, αφηγείται την προσωπική εμπειρία του συγγραφέα. Είναι «ένα ανατριχιαστικό βιβλίο», σύμφωνα με τον Νιχάρ Μαλαβίγια, διευθύνοντα σύμβουλο του μεγάλου εκδοτικού οίκου, και «μια υπενθύμιση της δύναμης των λέξεων να δίνουν νόημα στο αδιανόητο. Εχουμε την τιμή να το δημοσιεύσουμε και εκπλησσόμαστε με την αποφασιστικότητα του Σαλμάν να πει την ιστορία του και να επιστρέψει στο έργο που αγαπά».

Ο Ρουσντί, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ από το 2000, μαχαιρώθηκε επανειλημμένως ενώ βρισκόταν στη σκηνή του Ιδρύματος Chautauqua στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου επρόκειτο να δώσει μια διάλεξη, το 2022. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για έξι εβδομάδες, έχασε την όραση στο ένα μάτι και την αίσθηση σε μερικά δάχτυλα. Ο άνδρας που φέρεται να τον μαχαίρωσε, ο Χάντι Ματάρ, κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή