500 ΛΕΞΕΙΣ με την Κωνσταντίνα Κιζήλου

500 ΛΕΞΕΙΣ με την Κωνσταντίνα Κιζήλου

Η Κωνσταντίνα Κιζήλου ζει στην Ακράτα Αχαΐας. Σπούδασε δασκάλα και νηπιαγωγός και για 13 χρόνια εργάστηκε σε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κωνσταντίνα Κιζήλου ζει στην Ακράτα Αχαΐας. Σπούδασε δασκάλα και νηπιαγωγός και για 13 χρόνια εργάστηκε σε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Συμμετείχε σε συλλογικές εκδόσεις βραβευθέντων διηγημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2023 εκδόθηκε η τριλογία της «Στα μυστικά του αόρατου κόσμου» από τις εκδόσεις Ηδύφωνο.

Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας;

Εχω του Χ. Φ. Λάβκραφτ την «Ονειρική αναζήτηση της άγνωστης Καντάθ» και «Τα βουνά της τρέλας», καθώς και του Ε. Α. Πόε «Το πηγάδι και το εκκρεμές» και «Οι φόνοι της οδού Μοργκ».

Ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που μάθατε πρόσφατα χάρη στην ανάγνωση ενός βιβλίου;

Βρήκα στον Λάβκραφτ την ανατροπή της πραγματικότητας, μέσα από ταξίδια σε ονειροχώρες όπου βασιλεύουν το παράδοξο, το αλλόκοτο και η μαγεία.

Ποιο κλασικό βιβλίο διαβάσατε πρόσφατα για πρώτη φορά;

Το «Λάθος» του Αντώνη Σαμαράκη.

Περιγράψτε την ιδανική αναγνωστική συνθήκη.

Οταν η τηλεόραση είναι κλειστή, πάντα υπάρχει η ιδανική συνθήκη για να εισβάλεις στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Υπάρχουν βιβλία για τα οποία να νιώθετε ενοχές που σας άρεσαν;

Ποτέ δεν θα ένιωθα ενοχές για οποιοδήποτε βιβλίο μου άρεσε, όσο αμφιλεγόμενο, αντισυμβατικό ή ακραίο και αν ήταν.

Τι είναι αυτό που σας συγκινεί περισσότερο σε ένα βιβλίο;

Το βιβλίο που κινείται έξω από τις ευκλείδειες διαστάσεις και που μας φέρνει αντιμέτωπους με άγνωστους κόσμους. Το βιβλίο που ξορκίζει και μηδενίζει το αρχαιότερο συναίσθημα του ανθρώπου, τον φόβο, και μας φανερώνει κρυμμένους δρόμους που οδηγούν στην ελπίδα.

Ποιο είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε;

Το «Κάλεσμα του Κθούλου» του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

Γιατί χωρίσατε την ιστορία σε τρία μέρη; Ποιοι είναι τελικά οι φύλακες του φωτός;

Υπάρχει μια κλιμάκωση στην εξέλιξη της ιστορίας. Το κάθε μέρος ξεχωριστά είναι διαφορετικό και η περιπέτεια αλλάζει πεδίο δράσης. Επιπλέον, το κάθε μέρος μπορεί να σταθεί και μόνο του. Οι φύλακες τους φωτός είναι όλοι εκείνοι που ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο και πασχίζουν να τον αλλάξουν με κάθε κόστος. Είναι όλοι αυτοί που αγωνίζονται να ξεχωρίσουν τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης…

Τι κόσμο ονειρεύονται οι τέσσερις φίλοι και πώς θα προσπαθήσουν να τον αλλάξουν;

Εναν κόσμο όπου θα κυριαρχούν η αγάπη, η αλήθεια και η απουσία του φόβου. Είναι οι αντισυμβατικοί έφηβοι-παιδιά, οι ονειρευτές, οι εξερευνητές του αγνώστου, που δεν διστάζουν να ανοίξουν απαγορευμένες θύρες για να ανατρέψουν την απελπιστικά αφόρητη πραγματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT