Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυξημένη επισκεψιμότητα και μέτρα ασφαλείας

Αρχαιολογικό Μουσείο: Αυξημένη επισκεψιμότητα και μέτρα ασφαλείας

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από τον περασμένο Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, υποδέχθηκε μισό εκατ. επισκέπτες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη κατά 40% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα των δύο προηγούμενων ετών ήταν η επισκεψιμότητα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από τον περασμένο Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη γενική διευθύντριά του, δρα Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτου. Το μουσείο υποδέχθηκε για πρώτη φορά μισό εκατ. επισκέπτες κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, με την άνοδο της επισκεψιμότητάς του να οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια, στην ανάδειξη κατ’ αρχάς της Αθήνας μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης.

«Θεωρώ, επιπλέον, ότι η εθνική και διεθνής επικοινωνιακή προβολή του εμβληματικού έργου της επέκτασης και αναβάθμισης του πρώτου μουσείου της χώρας απέφερε και αυτή τους δικούς της καρπούς», λέει η κ. Καραπαναγιώτου αναφερόμενη στο εγχείρημα που έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ. Ερωτώμενη για την πρόοδο του έργου, τονίζει πως «βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο» και «σύντομα θα ανακοινωθεί όλη η εξαιρετική δουλειά που έγινε κατά το προηγούμενο διάστημα».

Αυξημένη ήταν και η επισκεψιμότητα του μουσείου για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023, η οποία σημείωσε άνοδο 69,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η κ. Καραπαναγιώτου αποδίδει τις συνολικά καλές επιδόσεις του ιδρύματος και στην καμπάνια στα social media (που σύντομα θα εμπλουτιστεί με ένα πιστοποιημένο κανάλι στο YouTube), ενώ προσθέτει ότι εσχάτως τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα, εξαιτίας των απειλών που δέχονται ιδρύματα της Ευρώπης λόγω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή