500 λέξεις με την Eλενα Χατζηαλεξάνδρου

500 λέξεις με την Eλενα Χατζηαλεξάνδρου

Η Ελενα Χατζηαλεξάνδρου έχει διακριθεί για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της. Eργάστηκε ως διευθύντρια μάρκετινγκ στις εταιρείες Warner Brothers και Village Roadshow

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελενα Χατζηαλεξάνδρου έχει διακριθεί για τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της. Eργάστηκε ως διευθύντρια μάρκετινγκ στις εταιρείες Warner Brothers και Village Roadshow. Πραγματοποίησε κινηματογραφικές παραγωγές όπως «Safe Sex», «Ριζότο» κ.ά. Ανάμεσα στις τηλεοπτικές παραγωγές της ξεχωρίζουν οι «Safe Sex TV series», «Εχω ένα μυστικό», «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Tο νέο της βιβλίο με τίτλο «Το τελευταίο στοιχείο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.

Ποια βιβλία έχετε αυτόν τον καιρό πλάι στο κρεβάτι σας;

«Ο Κούκος» της Καμίλα Λάκμπεργκ, «Το τελεσίγραφο» του Σεμπάστιαν Φίτσεκ και το «Το χαμένο παιδί» του Ιαν ΜακΓιούαν.

Ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που μάθατε πρόσφατα χάρη στην ανάγνωση ενός βιβλίου;

Το ότι η πολιτιστική και οικονομική άνθηση της Θεσσαλονίκης μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα οφειλόταν σε μεγάλο μέρος στους Σεφαραδίτες Εβραίους που κατέφθασαν στην πόλη τον 15ο αιώνα, μετά τον διωγμό τους από την Ισπανία με το διάταγμα της Αλάμπρα.

Περιγράψτε την ιδανική αναγνωστική συνθήκη.

Κάπου χωρίς θόρυβο.

Υπάρχουν βιβλία για τα οποία να νιώθετε ενοχές που σας άρεσαν;

Διαβάζω ότι μου τραβάει το ενδιαφέρον, άλλωστε, έχω πάψει να έχω ενοχές εδώ και πολλά χρόνια.

Τι είναι αυτό που σας συγκινεί περισσότερο σε ένα βιβλίο;

Μου αρέσει η καλά δομημένη πλοκή ως όχημα για την εξέλιξη της ιστορίας. Τρισδιάστατοι χαρακτήρες με ορατά κίνητρα που οδηγούν στην κατανόηση των πράξεών τους, αλλά όχι στην αθώωσή τους, ειδικά σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις όπως αυτές που περιγράφονται στο βιβλίο μου.

Ποιο είναι το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε;

«Αόρατος» του Πολ Οστερ.

Τι είναι εκείνο που οδηγεί τη Νάντια Βεντούρη να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο Σιδέρη;

Η Νάντια Βεντούρη ως τελειόφοιτη εγκληματολόγος αποφασίζει να βασίσει την πτυχιακή εργασία της στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Πολ Σιδέρη. Σύντομα καταλαβαίνει ότι η γυναίκα που φυλακίστηκε 15 χρόνια πριν δεν ήταν η πραγματική ένοχος. Η έρευνά της έχει απρόβλεπτες εξελίξεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή όταν ανακαλύπτει ότι μια πανίσχυρη οικογένεια της Γερμανίας συνδέεται με ένα κύκλωμα εμπορίας έργων τέχνης κλεμμένων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ποια είναι τα πραγματικά γεγονότα στα οποία βασίζεται η ιστορία και ποιος ο ρόλος τους;

Η απάνθρωπη μεταχείριση της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν 65.000 άνθρωποι εστάλησαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι 2.500 Ισραηλίτες που επέζησαν, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ανακαλύψουν ότι οι περιουσίες τους είχαν κλαπεί από τους ναζί εισβολείς και τους συνεργάτες τους. Η λύση του μυστηρίου βρίσκεται καλά κρυμμένη στα όσα διαδραματίστηκαν εκείνα τα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT