«50 Χρόνια Πολυτεχνείο»: Εκθεση με φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

«50 Χρόνια Πολυτεχνείο»: Εκθεση με φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης φιλοξενεί έκθεση ιστορικών φωτογραφιών της περιόδου 1964 - 1975 με 102 εικόνες του μοναδικού Ελληνα φωτορεπορτερ που κατέγραψε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1973, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διοργανώνει μια μοναδική έκθεση ιστορικών φωτογραφιών του διεθνούς φήμης φωτορεπόρτερ κ. Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.

Οι φωτογραφίες του μοναδικού φωτορεπόρτερ που ήταν παρών το βράδυ των γεγονότων,  φιλοξενούνται στην αίθουσα Ιωνία (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) καθημερινά μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου κατά τις ώρες: 

Καθημερινές: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Σαββατοκύριακο: 10:00 – 18:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, με τη διεθνή καριέρα και τη λαμπρή συνεργασία με το Associated Press, ήταν παρών σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας καθώς και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα: από την Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, την Αποστασία, τη Χούντα και την Επάνοδο της Δημοκρατίας, μέχρι το 2000.

O Αριστοτέλης Σαρρηκώστας έχει υπάρξει πολεμικός ανταποκριτής, φωτορεπόρτερ σπουδαίων γεγονότων και φωτογράφος πορτρέτων μεγάλων προσωπικοτήτων της τέχνης και της πολιτικής. Απαθανάτισε με το φακό του προσωπικότητες όπως, η Μαρία Κάλλας, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ρόμπερτ Κέννεντυ, ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, ο Γιάσερ Άραφατ και ο Νέλσον Μαντέλα. Από το 1961 έως το 2000 έχει καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό, μερικά από τα εμβληματικότερα γεγονότα αυτής της περιόδου, όπως ο Αραβο-Ισραηλινός πόλεμος των Έξι Ημερών, το 1967, το τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Μονάχου, το 1972, αλλά και σημαντικά πολιτικά γεγονότα εντός συνόρων, όπως η δολοφονία του Γρηγορίου Λαμπράκη, η σύλληψη του Αλέκου Παναγούλη, η δολοφονία του Πέτρουλα και βεβαίως τα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή