Σε κτίριο της Κανάρη το έργο του Νάσου Δάφνη

Σε κτίριο της Κανάρη το έργο του Νάσου Δάφνη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα τοιχογραφία, και μάλιστα ιστορική με την υπογραφή του Ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη της νεοϋορκέζικης πρωτοπορίας Νάσου Δάφνη, πρόκειται πολύ σύντομα να συγκεντρώνει τα βλέμματα όσων περπατούν στην οδό Κανάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το έργο «Αριθμός 1» (1969) του Δάφνη θα μεταφερθεί από επιλεγμένο καλλιτέχνη της street art στον μεγάλο τοίχο που «βλέπει» στο Μέγαρο Δεληγιώργη (ή Δεληγεώργη) στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Κανάρη. Είναι ένα από τα εξαιρετικά οικοδομήματα που μας προσέφερε ο αρχιτέκτονας Ερνέστο Τσίλλερ, το οποίο συνδυάζει το νεοκλασικό με το αναγεννησιακό ύφος. Οικοδομήθηκε στα τέλη του 1880 και στα 130 χρόνια ζωής του έζησε περιόδους δόξας και παρακμής. Τώρα στο συγκεκριμένο μέγαρο στεγάζεται η γκαλερί Αllouche -Benias, ενώ για πολλά χρόνια φιλοξενούσε την Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Η τοιχογραφία –μια αφηρημένη πολύχρωμη σύνθεση– θα είναι ορατή και από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Το έργο, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, προχωράει γρήγορα μετά και την έγκρισή του από τα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή